Hollanda’ya ait 1818 yılından kalma 1 sentlik madeni para tarihi rekor fiyata alıcı buldu. De Gelderland gazetesinin haberine göre, madeni para bu hafta Veldhoven'da yapılan açık artırmada 110.000 euroya satıldı. Ülkede daha önce 1 sent için hiç bu kadar yüksek para ödenmemişti.

Yapılan açıklamaya göre madeni para 1818 yılında Utrecht'te bir test numunesi olarak üretildi, ancak hiçbir zaman seri üretime geçilmedi. Çok az sayıda üretimi yapılan bu paraların çok nadir oldukları belirtildi.

Karel de Geus Muntveilingen adlı müzayede evinde 25.000 euro ile başlayan açık artırmada en yüksek teklif Hollanda'dan yapıldı. Müzayede evinin sahibi De Geus, madeni paranın ülkede kalacağından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Böyle bir sikkenin on yıldan uzun bir süredir müzayedeye çıkmadığını belirten De Geus , “tesadüfe bakın ki altı hafta içinde bu, piyasaya çıkan ikinci 1818 yılının senti oldu.” dedi.

De Geus, “Bu iki sikkeden ilki Almanya'da açık artırmaya çıkarılmıştı, benden satın alan kişinin orada gemiyi kaçırdığına eminim.” şeklinde açıkladı. 

Bu kadar yüksek bir meblağı tuhaf bulduğunu belirten De Geus, “Bu gerçekten eşi benzeri görülmemiş bir şey. Alıcı da bu konuda aynı fikirdedir, çünkü başka bir tanesinin ortaya çıkması 10 yıl sürebilir. “ dedi. 

bir cent 02bir cent 01

©Sonhaber.eu
Fotoğpraf: De Gelderland video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş