Venray’da ikamet eden Kurtoğlu ailesinin tek kızı Arzu, geçirdiği kanser hastalığını atlatamadı. Doktorlar artık Arzu için yapılacak bir şey kalmadığını belirtiyor. Arzu’nun abisi Haluk Kurtoğlu ise dört gözle konsolosluk vasıtasıyla ulaştığı Türkiye Sağlık Bakanlığından gelecek telefonu bekliyor.

Haluk Kurtoğlu, SonHaber muhabirine yaptığı açıklamada, arzunun neler yaşadığını ve şu anda nasıl bir durumla karşı karşıya olduklarını anlattı.

“İlk teşhis Arzu 18 yaşındayken kondu”
Arzu; 18 yaşındayken beyninde teşhis edilen tümör nedeniyle ameliyat geçirdi. Kız kardeşinin ameliyattan sonra bir ay ışın tedavisi aldığını belirten Haluk Kurtoğlu, bu ameliyatla kardeşinin kanserden kurtulduğunu söyledi. Fakat Arzu’nun rahatsızlığı 20 yıl sonra tekrar baş gösterdi ve genç kızın durumu kötüleşti. 

“İyileşmişti fakat…”

Haluk Kurtoğlu bu durumu şu şekilde açıklıyor “Ameliyattan sonra Arzu iyileşmeye başlamıştı. Ancak zamanla durumu kötüleşti. Kulakları duymamaya başladı. Giderek daha da kötüleşince hastanede yeni tetkikler yapıldı ve beyninde iki yerde yeni tümör olduğu ortaya çıktı. Bu sırada beynindeki tümörlerden bir tanesine iki gün ışın tedavisi uygulandı ve kısa bir müddet sonra bir bacağı tutmamaya başladı. Sonra beyninde kan pıhtısı oluşunca direk hastaneye kaldırıldı. Beyne pıhtı atma riskine karşı aşırı kan sulandırıcı vermeye karar verdiler. Ya fazla kan sulandırıcı vereceklerdi ya da öylece bırakacaklardı. Başka çare yoktu. Fakat verilen kan sulandırıcı beyin kanamasına neden oldu. Beş ay hastanede kaldı. Çıktığında yarım saatlik Epilepsi nöbetleri geçiriyor, konuşamıyor ve ayakları tutmuyordu.”

“Antibiyotik ve paracetamol verip geri gönderdiler”
Babasının yaklaşık 10 yıl önce vefat ettiğini, annesi ve abisi ile birlikte Arzu için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çabaladıklarını belirten Kurtoğlu, şu anda kız kardeşinin gözlerinin rahatsız olduğunu, kulaklarının duymadığını, hatta yutkunamadığı için sıvı mama ve sondayla beslenmek zorunda olduğunu belirtti.

Haluk Kurtoğlu, en son yaklaşık 1,5 ay önce Arzu’nun ağır bir zatürre geçirdiği için hastaneye kaldırıldığını ancak sadece antibiyotik ve paracetamol verilip geri eve gönderdiklerini belirtti. 

Oksijen, morfin ve sıvı gıda…

Kurtoğlu, “Kardeşim şu anda oksijen, morfin ve sıvı gıda ile hayatta kalmaya çalışıyor ama zamanımız giderek daralıyor. Bu mübarek ayda yüce Allah’ın onu bize bağışlaması için dua ediyoruz. Kızcağız acı çekiyor ve hastane artık kabul etmiyor. Evde biz bakımını üstlendik bir de hemşire var. Burada doktorlar isterseniz morfin verelim uyutalım dediler. Oksijen ve sıvı gıdayı durdurup uykuda yaşantısına son vermek istiyorlar. Biz kabul etmedik.” dedi. 

"Henüz yanıt gelmedi. vaktimiz giderek daralıyor"
Yaklaşık 3 hafta önce Deventer Başkonsolosluğu aracılığıyla Türkiye Sağlık Bakanlığına ulaşmaya çalıştıklarını belirten Haluk Kurtoğlu, gerekli tüm form ve evrakları teslim ettiklerini ve durumun acilliğinin bizzat konsolosluk aracılığıyla bakanlığa iletildiğini belirtti. Kurtoğlu “Sağolsun konsolosluk bizimle gerçekten çok güzel ilgileniyor. Bilhassa Hasan Şenok bizimle çok ilgilendi. Allah razı olsun hepsinden.” dedi.

Yapılan başvuruya henüz hiçbir yanıt alamadıklarını söyleyen Haluk Kurtoğlu, “Her dakika bizim için çok önemli, gerçekten bekleyecek fazla vaktimiz yok. Annem perişan oldu. Aramadığım yer kalmadı. Lütfen artık bize yardımcı olun. ” dedi ve yetkililerden biran evvel kardeşine yardımcı olunması için çağrıda bulundu.

Foto: Haluk Kurtoğlu

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın