Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’nın Almere kentinde sosyal yardımla geçinen 66 yaşındaki F.A.’nın evine yapılan baskında 8 milyon eurodan fazla nakit para ve 214 kilo kokain ele geçirildi. F.A. ile aynı evde kalan M. dos S.P. gözaltına alındı. Savcılık her iki şüpheli için 8 yıl hapis cezası talep etti.

Polis operasyonu 24 Şubat 2024’te gerçekleştirildi. Evde bulunan uyuşturucu, para ve değerli eşyaların miktarının büyüklüğü nedeniyle sayım işlemleri iki hafta sürdü.

Evde büyük miktarda uyuşturucu ve para bulundu
Evde yapılan aramada oturma odasındaki halının altında 64 paket kokain tespit edildi. Depo bölümünde ise her biri 20 bloktan oluşan 6 kutu daha bulundu. Ayrıca farklı odalarda ve valizlerde saklanmış şekilde 8 milyon euroyu aşan nakit para ele geçirildi.

Hollanda'da Türk demans ve Alzheimer hastalarına özel bakım merkezinin temeli atıldı
Hollanda'da Türk demans ve Alzheimer hastalarına özel bakım merkezinin temeli atıldı
İçeriği Görüntüle

Evde pahalı marka çantalar, mücevherler ve saatler de bulundu. Bunlar arasında sahte ürünlerin yanı sıra değeri 500 bin euroyu aşan bir saatin de yer aldığı belirtildi.

Telefon kayıtları sevkiyatı ortaya çıkardı
Polis, dinlenen telefon görüşmeleri sayesinde 2024 başında Nijerya’dan Hollanda’ya kokain sevkiyatı yapıldığını belirledi. Uyuşturucunun gizli bölmeli konteynerlerle ülkeye sokulduğu ve Zaandam üzerinden Almere’ye taşındığı tespit edildi.

Şüpheli F.A.’nın bir süpermarket önünde aracın anahtarlarını teslim aldığı ve aracı evine götürdüğü belirlendi. Polis baskını sırasında iki şüpheli kaçmaya çalıştı ancak yakalandı.

Evde bulunan bazı cep telefonlarının tahrip edildiği ve verilerine ulaşılamadığı açıklandı. Diğer telefonlarda ise banka bilgileri, para transferlerine ilişkin mesajlar ve büyük miktarda uyuşturucuya ait fotoğraflar bulundu.

Şüphelilerin durumu dikkat çekti
Soruşturmada, M. dos S.P. ‘nin yaklaşık üç yıl boyunca zaman zaman baskın yapılan evde yaşadığı, odasının kapısında zil bulunduğu ve kilidi olan tek oda olduğu tespit edildi. Gelirinin düşük olmasına rağmen lüks harcamalar yaptığı, seyahatler ve pahalı ürünler aldığı ve Amstelveen’de yüksek kredili bir evi bulunduğu belirlendi.

F.A.’nın ise sosyal yardımla geçindiği ve borç yapılandırma sürecinde olduğu, buna rağmen yurt dışında banka hesabı ve üzerine kayıtlı araçlar bulunduğu tespit edildi. Şüphelinin yasa dışı taksicilik yaptığı ve bu şekilde bazı kişilerle tanıştığını da belirlendi.

Her iki şüpheli 2024 yılı boyunca uzun süre tutuklu kaldı, yıl sonunda ise geçici olarak serbest bırakıldı. M. dos S.P. Çarşamba günü yapılan duruşmaya katılmadı ve avukatı müvekkilinin nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

Şüpheli suçlamaları reddetti
Algemeen Dagblad gazetesini haberine göre şüpheli F.A., ön duruşmalarda susma hakkını kullandı, davanın esas görüldüğü Lelystad’daki mahkemede ise tercüman aracılığıyla ifade verdi.

F.A., mahkemede yaptığı savunmada evde bulunan para ve uyuşturucunun kendisine ait olmadığını ileri sürdü. Evin depo olarak kullanıldığını öne süren şüpheli, bazı kişilere izin verdiğini ancak olayın boyutunu sonradan fark ettiğini söyledi. Kendisini tehdit altında hissettiğini söyleyen F.A., “Hayatımdan endişe ediyorum. Bu yüzden Gouda’ya taşındım” ifadelerini kullandı.

Şüpheli, bu süreçte küçük bir ücret aldığını kabul ederken, kendisini tehdit altında hissettiğini ve bu nedenle farklı bir şehre taşındığını ifade etti.

Savcılık 8 yıl hapis istedi
Savcılık, şüphelilerin ifadelerinde çok sayıda çelişki bulunduğunu belirterek, her iki sanığın da uyuşturucu ticareti ve kara para aklamadan sorumlu olduğunu savundu.

F.A.’nın avukatı müvekkilinin ve evinin yalnızca “yan unsur” olduğunu, arkasındaki suç örgütüyle doğrudan bağlantısının bulunmadığını savundu. Müvekkilinin yalnızca depolama yaptığını ve tehdit altında hareket etmiş olabileceğini belirterek en fazla 30 ay hapis cezası verilmesini istedi.

Sanık avukatları ise müvekkillerinin olayda ikincil rol oynadığını ileri sürdü. Mahkemenin kararını 8 Nisan’da açıklayacağı bildirildi.
©Sonhaber.eu