Bu süre içerisinde istenen sonuç elde edilmezse, sokağa çıkma yasağı da dahil, daha sert önlemler gündeme gelecek.

Günlük enfeksiyon sayısının 3000'e ulaşması üzerine, Hollanda hükümeti Pazartesi akşamı, koronavirüse karşı yeni önlemleri açıkladı.

Başbakanı Mark Rutte ile Sağlık Bakanı Hugo de Jonge tarafından açıklanan yeni önlemlerler sayesinde, üç hafta içinde salgının yayılma hızının düşürülmesi hedefleniyor.

Aksi halde hem halk sağlığının hem de ülke ekonomisinin ciddi şekilde olumsuz etkileneceği belirtiliyor. Bu nedenle virüs bulaştırma kat sayısı olan R değerinin düşürülmesi amacıyla, vakaların en fazla görüldüğü 3 büyük kente (Amsterdam, Rotterdam ve Den Haag) giriş-çıkışlar kontrol altına alınacak. Bu kentlere sadece geçerli nedeni bulunan kişilerin girmesine izini verilecek.

Bu üç kentle birlikte Eindhoven'daki mağazalarda maskesi takılması önerilecek.

Hollanda Başbakanı Rutte, virüsün hızına yetişememe tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, ekonominin daha fazla olumsuz etkilenmemesi için ikinci bir kilitlenmeyi önlemeye çalıştıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı de Jonge de, "Elimizden geleni yapıyoruz ama virüs bizden daha iyi" dedi.

Bu önlemlerden sonuç alınamazsa, üç hafta sonra sokağa çıkma yasağı da dahil daha katı önlemler hayata geçirileceği belirtildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!