Hollanda'da hükümet, dün akşam açıklanan ve bu akşamdan itibaren 3 haftalık süreyle yürürlüğe girecek yeni kurallarla da korona salgının durduramazsa geceleri sokağa çıkma yasağı getirmeyi düşünüyor. 

Açıklanan tedbirleri yetersiz veya kapsamını eksik bulan bir çok uzmanın daha fazla tedbir alınması yönünde açıklamalar yapması sonrasında sağlık bakanı Hugo De Jonge, bugün temsilciler meclisine gönderdiği mektupla yaptığı açıklamada; eğer salgın durdurulamazsa almayı düşündükleri tedbirler hakkında bilgi verdi.

Bunlar arasında en dikkat çekici olanı kuşkusuz, geceleri sokağa çıkma yasağı uygulanması oldu. Bunun yanında, spor salonlarının giyinme ve duş imkanlarının yasaklanması da düşünülen tedbirler arasında bulunuyor. 

Sağlık bakanı De Jonge, hükümetin bu tedbirleri, ileri aşamalarda kullanmak üzere, ciddi bir seçenek olarak yedekte beklettiğini bildirdi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU