Marketlerin yanı sıra Hema da ülke genelinde tüm şubelerinde maske mecburiyeti olmayacağını ancak girişleri maske koyacaklarını ve isteyen müşterilerin bunları takabileceğini açıkladı.

Ancak Hema, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag ve Zuidoost-Brabant bölgelerinde bulunan mağazalarında çalışanların maske takacaklarını bildirdi.

Bu bölgelerde, toplu kullanıma açık tüm kapalı alanlarda maske takılması için hükümet tavsiye kararı almıştı.

Marketlerin branş organizasyonu ise yaptığı açıklamada, girişlerde bir tatsızlık ve tartışma istemediklerini, bu yüzden maske mecburiyeti uygulamama kararı aldıklarını duyurdu. 

Kalabalık saatlerde market girişlerinde mesafe kuralın' uygulamaya yardımcı olmak üzere bir personel bulundurulacağı bildirildi. Mesafe kuralı kanuni bir zorunluluk olarak uygulanıyor ve uymayanlara ceza yazılıyor.

Marketlerde uygulanması istenen, risk grubu ve yaşlılar için özel alışveriş saati uygulaması içinse yaşlı sendikalarıyla market meslek organizasyonlarının görüşmeleri devam ediyor. Ortak bir kararla hükümetin istediği özel saatlerin tayin edilerek açıklanması bekleniyor.

Böylece yaşlıların ve risk grubuna dahil olan kişilerin güvenle alışveriş yapması sağlanmaya çalışılıyor.

Hollanda'da herkes, yeni tedbirlerin uygulanacağı üç haftanın mümkün olduğunca dikkatli geçirilmesi için çaba sarf ediyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU