Geçen yıl kasım ayında geçici hükümet tarafından karar verilen “düşük gelirliler için ücretsiz test kiti ve maske dağıtımı” projesi, bu hafta Perşembe günü Temsilciler Meclisinden de onay aldı. 

Bu kararı uzun zamandır bekleyen belediyeler artık şubat ayının ortalarından itibaren düşük gelirli vatandaşlara ücretsiz test kiti ve maske dağıtabilecek.

Kararın alınması birçok belediyeyi harekete geçirirken, Amsterdam ve Rotterdam belediyeleri bu hafta dar gelirli şehir sakinlerine yardım dağıtmaya başladı bile. 

Sağlık Bakanlığı projede ortalama olarak kişi başına yaklaşık 6 test kiti ve 6 maske olacak şekilde, toplamda 10 milyon adet kendi kendine test kiti ve 10 milyon adet tip II cerrahi maske kullanılacağını tahmin ediyor. 

Test kitleri ve maskeler Şubat ortasından itibaren Gıda Bankaları ve Leger des Heils merkezleri, sosyal yardım kuruluşları veya belediye tarafından dağıtılacak.

Sağlık Bakanlığı kısa bir süre içinde belediyelere yardımların nasıl sipariş edilebileceği ve ne zaman teslim edileceği konularında bilgi içeren bir açıklama gönderecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU