Bakan Ernst Kuipers (Halk Sağlığı), kabinenin 25 Şubat itibarıyla bir buçuk metre mesafe kuralını kaldırmak istediğini ve OMT’den bu konuda tavsiye beklediğini belirtti.

Perşembe günü Temsilciler Meclisine bir açıklama yazısı gönderen Sağlık Bakanı Ernst Kuipers, Salgın Yönetim Ekibi'nden (OMT) mevcut epidemiyolojik durumun 1,5 metre mesafe kurallarının kaldırılmasına olanak sağlayıp sağlamadığını öğrenmek istiyor. 

OMT üyelerinin bugün yapılacak toplantıda diğer konuların yanı sıra bu konuyu da ele alacağı belirtiliyor.

Bu haftanın başlarında bir açıklama yapan Bakan Kuipers, çok sayıda enfeksiyona rağmen sağlık hizmetleri üzerindeki baskının nispeten düşük olduğunu, ayrıca nüfusun artık destekleyici 3. doz aşılar ve doğal bulaş yoluyla güçlü toplum bağışıklığı seviyesine ulaştığını belirtmişti. Bakan bu gelişmeler ışığında gevşemenin mümkün olduğunu kaydetmişti.

Bakan Kuipers’ın Perşembe günü Temsilciler Meclisine gönderdiği açıklama yazısında, kabinenin yiyecek-içecek ve kültür sektöründeki kapanış saatlerini gece 01.00'e kadar uzatmak istediği açıklandı. Sinemalar, stadyumlar ve tiyatrolar gibi Korona Giriş Belgesi (coronatoegangsbewijs - ctb) kontrollerinin zorunlu olduğu yerlerde artık 1,5 metre mesafe, maske takma ve sabit koltuk kuralları uygulanmayacak. 

Ay sonunda yürürlüğe gireceği düşünülen yeni tedbirler için: Hollanda 25 şubattan itibaren tüm tedbirleri kaldırıyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın