Sağlık Bakanı Ernst Kuipers tarafından dün akşam saatlerinde, Temsilciler Meclisine gönderilen açıklama yazısında, bu ayın sonundan itibaren birçok kısıtlamaya son verileceği daha net belli oldu. 

Bakanın bu yazısı ile birlikte gevşemeler ilk kez önümüzdeki Salı günü yapılacak basın toplantısından önce açıklanmış oldu.

Kafe ve restoranların gece 01.00’e kadar açık olacağı, 1,5 metre mesafe kuralının kaldırılacağı yeni dönem tedbirleri şu şekilde sıralanıyor:

Önümüzdeki hafta Cuma gününden itibaren geçerli olacağı düşünülen yeni tedbirlere göre kafe, bar, restoran, kulüp ve diskotekler dışında Kültür sektörü ve tiyatrolar gece 01.00’e kadar açık kalabilecek. 

Korona Giriş Belgesi (coronatoegangsbewijs -ctb) kontrollerinin yapıldığı mekanlarda sabit koltuk ve 1,5 metre mesafe kuralları kaldırılacak.

Önümüzdeki Cuma gününden itibaren bar, kulüp ve diskolarda en fazla 500 kişiye izin verilecek.

Futbol stadyumları ve tiyatrolar gibi yerlerde 1,5 metre mesafe kuralı kaldırılacak, 500'den fazla kişinin girmesine izin verilecek, ancak bu mekanlarda sabit koltuk kuralı devam edecek. 

25 Şubat'tan itibaren festivaller ve etkinliklerde 1G kuralı geçerli olacak. Başka bir değişle, tüm festival ve etkinliklere girmek için negatif sonuçlu test belgesinin gösterilmesi gerekecek. Festivallere tekrar 500'den fazla kişinin girmesine izin verilecek.

Bunların yanı sıra evde çalışma ve günde en fazla 4 ziyaretçi kabul etme ile ilgili tavsiyelerinin de kaldırılacağı belirtiliyor. 

Bugün toplanacak olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT) Bakan Kuipers’ın açıkladığı yeni dönem tedbirlerini masaya yatıracak. 

Önümüzdeki hafta Salı günü düzenlenecek basın toplantısında da yeni döneme ait nihai tedbirler açıklanacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın