Her sene İslam âlemi tarafından büyük coşkuyla karşılanan "On bir ayın sultanı" Ramazan ayına sayılı günler kaldı.

Hollanda Diyanet Vakfı (HDV), Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama birimi tarafından belirlenen Hollanda'nın şehir şehir Ramazan imsakiyesini açıkladı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2022 takvimine göre 2 Nisan'da başlayacak olan Ramazan ayı, 1 Mayıs'ta tutulacak son oruç eşliğinde son bulacak. 

2 Nisan’da Den Haag şehrinde ilk sahur saat 05:30’da ilk iftar ise 20:24’te olacaktır. Kadir gecesi ise 27 Nisan Çarşamba günü idrak edilecektir. Ramazan’ın son günü olan 1 Mayıs pazar günü imsak 04:36 iftar ise 21:14’te olacak. 

1 Mayıs Pazar günü Ramazan ayının sonu olan Arefe günü, Ramazan Bayram Namazı ise 2 Mayıs Pazartesi günü saat 06:53’te kılınacaktır.

Ayrıca 2022 yılı fitre miktarı 10 euro olarak belirlendi.

Rotterdam ve Amsterdam
Hollanda'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Rotterdam kentinde ilk oruç saat 05:13'de başlayacak ve ilk iftar saat 20:23'de yapılacak. Son oruçlar ise 1 Mayıs tarihinde saat 21:12'de açılacak.

Başkent Amsterdam'da ise ilk oruç günü saat 05:36'da başlayacak ve ilk iftar saat 20:22'de yapılacak. Son oruçlar ise 1 Mayıs tarihinde saat 21:12'de açılarak, Ramazan ayına veda edilecek.

Aşağıdaki linke tıklayarak, Hollanda yaşadığınız şehre ait Ramazan imsakiyesine ulaşabilirsiniz. 

Hollanda şehirlerine ait 2022 yılı imsakiyeleri

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın