Amsterdam polisinin yaptığı açıklamada, 29 yaşındaki saldırganın dün akşam saat 23:00 sularında Ferdinand Bolstraat'ta 5 kişiye saldırdığı belirtildi.

Saldırıya uğrayanlardan 64 yaşındaki birisi olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaşları 21 ila 28 arasında değişen, birisi ağır toplam 4 yaralının da hastaneye kaldırıldığı açıklandı. 

Amstelveen kentinde yaşadığı belirlenen 29 yaşındaki saldırganın olay yerinde yakalanarak, gözaltına alındığı bildirildi. Polisin yapmış olduğu açıklamada, saldırganın daha önce herhangi bir suça karışmadığı ve polis sisteminde sadece trafik cezası aldığının bilindiği açıklandı. 

Amsterdam polisi, saldırganın kimliğine ilişkin açıklamada bulunmazken, soruşturmanın çok yönlü olarak ele alındığını açıkladı. 

Başkan Halsema mahalleyi ziyaret etti

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, bugün öğle saatlerinde olayın yaşandığı De Pijp mahallesini ziyaret etti.  Başkan Halsema, "Korkunç bir olay. Halk üzerinde büyük bir etki yaratıyor. Burası çok huzurlu bir mahalle olduğu için duyunca şok oldum. Hastanedeki yaralılara ve ailelerine güç ve sabır diliyorum." açıklamasında bulundu. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU