Cuma sabah saatlerinde Rotterdam yakınlarındaki Alblasserdam’daki bir ergoterapi çiftliğinde (zorgboerderij) yaşananlar, tüm Hollanda’yı şoka uğrattı. Belediye Başkanı Jaap Paans, yaşananları “Alblasserdam’ın en karanlık günü” olarak nitelendirdi. 

Akşam saatlerinde verilen basın toplantısında yakalanan kişi ile ilgili yeni bilgiler açıklayan Başsavcı Hugo Hillenaar, saldırıyı düzenleyen 38 yaşındaki kişinin Zeeland polisi tarafından arandığının ortaya çıktığını aktardı.  

Hillenaar, zanlının polis tarafından "rahatsız edici bir kişi" olarak bilindiğini, ancak sabıka kaydı bulunmadığını ve birkaç yıl önce saldırının düzenlendiği bakım çiftliğine gelen hastalardan biri olduğunu aktardı.

Zanlının 4 Mayıs'ta Vlissingen'de bir adamı öldürmekten arandığını aktaran Başsavcı, “Alblasserdam'daki dramdan kısa bir süre sonra, şüphelinin Zeeland polisinin aradığı kişi olduğu ortaya çıktı" dedi.

Vlissingen'de bir kunduracı öldürüldü
Bu haftau Çarşamba akşamı (4 Mayıs 2022) Vlissingen'de 60 yaşındaki bir kunduracı, kendi dükkanında ölü olarak bulundu.  

Zeeland polisi tarafından yürütülen soruşturmada, 38 yaşındaki Oud-Alblas’ta ikamet eden bir kişi olayın zanlısı olarak aranmaya başlandı. Ancak dün yaşanan Alblasserdam çiftlik saldırısı olayın gidişatını değiştirdi. Çiftlik saldırganının aynı zamanda Vlissingen cinayetinden aranan zanlı olduğu tespit edildi.

Zeeland TV kanalının web sitesinde yer alan bir habere göre Vlissingen’de öldürülen kunduracı, 2014 yılında küçük oğlunu taciz etmekten iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Alblasserdam saldırısı
Cuma sabah saat 11:00 sularında gerçekleşen saldırıda 16 yaşında Dortrecht’te ikamet eden bir genç kız ve 34 yaşında Alblasserdam’da ikamet eden bir kadın hayatını kaybetti. 

Aynı saldırıda 12 yaşında bir genç erkek ve 20 yaşında bir kadın da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırıda bir kişinin daha hafif yaralandığı belirtildi.

Polis olaydan kısa bir süre sonra, ergoterapi çiftliğine yakın bir mesafedeki bir parkta saldırganı silahıyla birlikte yakaladı. Saldırganın yanındaki silahın, çiftlik saldırısında kullanılıp kullanılmadığı henüz netlik kazanmadı. Ayrıca saldırganın tek başına hareket ettiğine inanılıyor.

Vlissingen ve Alblasserdam cinayetleri ile ilgili olarak tutuklu bulunan saldırganın sadece avukatı ile görüşmesine izin veriliyor.

Ergoterapi çiftliği
Ergoterapi çiftlikleri özellikle zihinsel, fiziksel, duyusal, görsel, sosyal, çevresel, duygusal alanlarda zorluk çeken, özel tedaviye ihtiyaç duyan, dil gelişiminde yaşanan problem nedeniyle konuşmakta sıkıntı yaşayan, davranışsal anlamda problem çektiği için uyum sağlamada zorluk yaşayan kişilere yönelik programlar düzenlenen bir merkez. 

Hollanda’da eski çiftlikler ergoterapi merkezlerine dönüştürülerek, aktivitelere katılan çocuk ve yetişkinlerin  tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetleri yapabilmeleri ve bu sayede topluma tekrar entegre olmalarına çalışılıyor. 

Cuma akşamı düzenlenen basın basın toplantısı:

Foto: Politie.nl (Temsili)

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın