Cuma sabah saat 11:00 sularında Güney Hollanda bölgesinde Alblasserdam kenti Molensingel adresindeki Tro Tardi bakım çiftliğine gelen silahlı kişi 16 yaşında bir kızı ve 34 yaşındaki bir kadını öldürdü. Saldırıda 13 yaşında bir erkek çocuğu ve 20 yaşında bir kadının ağır yaralandığı belirtildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada saldırının ardından olay yerine iki travma helikopteri, çok sayıda ambulans ve diğer acil servis ekiplerinin nakledildiği belirtildi.

Zanlının olaydan kısa bir süre sonra yakındaki bir parkta silahıyla birlikte yakalandığını belirten polis sözcüsü, "Onu en kısa sürede yakaladığımız ve daha fazla can kaybı olmadığı için çok mutluyuz" dedi. Polis olayın nedeni ve yakalanan kişi hakkında bilgi vermedi.

Saldırının yaşandığı çiftlikte çocuklara ve yetişkinlere gündüz aktiviteleri sunulmakta. Ayrıca zihinsel engelli veya Alzheimer hastalığı olan kişilere de etkinlik programları bulunan çiftlikte aynı zamanda topluma yeniden entegre olmaya çalışan insanlar için de projeler yürütüldüğü belirtilmekte.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın