Hollanda'da genel seçimlerin bugün başlamasıyla birlikte yaklaşık 13 milyon seçmen, üç gün boyunca seçim sandıklarına giderek oylarını kullanacak.

Her seçimde olduğu gibi çeşitli anket firmaları tarafından yapılan araştırmalar, seçim günlerinde kamuoyunun bilgisine sunulmaya devam ediyor.

Oy kullanmayan Türk ve Faslılar 4 -5 meclis sandalyesi kaybediyor

Hollanda'da yabancı kökenli vatandaşlara yönelik yaptığı araştırmalar ile tanınan EtnoBarometer isimli anket şirketinin sahibi Aziz el Kaddouri, Hollanda kamu radyosu (NPO Radio 1)'e açıklamalarda bulundu. 

Etnobarometer'in yaptığı seçim araştırması sonuçlarına göre, Hollanda'da yaşayan Türk ve Fas kökenli vatandaşların, bugün başlayan genel seçimlerde büyük çoğunluğunun DENK Partisi'ni tercih edeceğini belirtti. 

Araştırmada ayrıca Türk ve Fas kökenli vatandaşların, büyük bir bölümünün oy kullanmadığı ortaya çıktı. Kullanılmayan oyların ise Temsilciler Meclisi'nde 4 ila 5 milletvekili sandalyesi kaybettiği anlamına geldiği açıklandı. 

Hollanda'da 37 partinin katıldığı genel seçimlere birçok yeni parti ilk kez katılıyor. Etnobarometer'in araştırmasına göre, yeni kurulan siyasi partilerin Türk ve Fas kökenli seçmenlere ulaşamamadığı açıklandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU