Amsterdam’da genişletilen ücretli park yeri uygulaması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Şehirde bu yıl bazı bölgelerde başlatılan ücretli park yeri uygulamasında gelen şikayetlerin arttığını belirten DENK Partisi Amsterdam Belediye Meclisi Üyesi Süleyman Koyuncu, hem belediye meclisine konu ile ilgili öneri sundu hem de şikayetlerin tek bir adreste toplanması için özel bir şikayet hattı açtı.

Amsterdam Belediyesi'nin planına göre yakın zaman önce Nieuwe West’de ve 8 Nisan’da Oostdorp bölgesinde başlayan ücretli park yeri uygulaması, önümüzdeki dönemde her altı ayda bir yeni bir bölgenin dahil edilmesi ile genişleyerek devam edecek. Uygulama Haziran ayında Akker bölgesinde önümüzdeki yıl da Slotermeer ve diğer bölgelerde başlatılacak.

Sonhaber.eu’ya konuyla ilgili açıklama yapan Süleyman Koyuncu, uygulama başlar başlamaz vatandaşlardan çok yoğun şikayetler aldıklarını dile getirdi. 

Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber

Belediyenin gerekli hazırlıkları yapmadan bu uygulamaya başlamasından ötürü, insanların mağdur olduğunu dile getiren Koyuncu, park yeri izni alamayan veya zamanında alamayan birçok vatandaş olduğunu, birçok kişinin ise ücretli park yeri olduğunda sorunların çözüleceğini düşünürken, uygulama geldikten sonra park yeri izni alamadığı için hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.

İnsani şartların gözetilmesi
Belediye, park izinleri konusunda zor durumda olan bazı kişilere öncelik tanıyabiliyor, fakat Koyuncu’ya göre şu ana kadar kimse bu ayrıcalıktan yararlanamadı. Koyuncu bu konuda meclise “insani şartların gözetilmesi” ile ilgili bir önerge sunduklarını ve önergenin kabul edildiğini belirtti.

Denk Meclis üyesinin sunduğu diğer 5 önerge ise muhalefet partilerinin desteğini alsa da trafikten sorumlu Meclis Üyesi Melanie van der Horst tarafından kabul görmedi. 

Van der Horst altı önergeden beşini, belediyenin halihazırda başvurularla ilgilenmek için daha fazla kapasite kullandığı, şehir genelinde çok sayıda özelleştirme uygulandığı ve Noord'da öngörülmesi gereken büyüme nedeniyle ücretli otoparkın gerekli olduğu gibi gerekçelerle reddetti.

Şikayet hattı
Koyuncu, şehirdeki ücretli park yerleri konusunda gelen şikayetlerin artması üzerine, bu şikayetleri dinlemek ve çözüm bulmak maksadı ile bir ihbar hattı kurduklarını da sözlerine ekledi.

Vatandaşlardan gelen şikayetler arasında web sitesine ulaşamamak, adresinde kendilerine ait park yeri olmamasına rağmen park yeri varmış gibi gözükmeleri, park yeri izni almak için telefonla aradığında uzun süre beklemek zorunda kalmak,, bir birimden diğerine yönlendirilmek ve sonuç alamamak gibi şikayetler yer almakta.

Amsterdam’da park yeri sorununun yeni olmadığını ve birçok vatandaşın ‘ücretli park yeri olsun da bundan kurtulalım’ diye düşündüğünü belireten Koyuncu ancak belediyenin bu süreci düzgün yürütemediğini ve birçok sorunun yaşandığını gördüklerini dile getirdi.

Süreç devam ederken tepki verilmeli
Koyuncu, “Ne yazık ki görüyoruz, düzgün yürütülmediği için daha büyük sorunlar yaşanıyor. Şuanda Nieuwe West bölgesinde insanlar isteseler de park izni alamıyorlar. Çünkü yeni evlerde park izni yok. İşte bu nedenle uygulama başlamadan bir şeyler yapmak gerekiyor. Daha süreç devam ederken karar aşamasından önce vatandaşların da sürece dahil olup tepkilerini vermeleri ve siyasilerden bu konuda düzenleme istemeleri gerekiyor” dedi.

Koyuncu bugün açılan www.denk020.nl sitesi aracılığıyla  kendilerine ulaşan şikayetleri Belediye yönetimine iletip , vatandaşın sesi olmaya ve sorunlara çözüm aramaya devam edeceklerini dile getirdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.