2022 yılının sonunda yürürlüğe girmesi planlanan kararla çöplerin azaltılması hedefleniyor.

2020 yılının ilk yarısında çöplerin yüzde 19'unun teneke kutulardan oluştuğu ve yüzde 70 ile yüzde 90 arasında azaltılması yönünde alınan kararlara rağmen bu yükselişin devam ettiği belirlendi.

Haftalık kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı Van Veldhoven; yapmış olduğu açıklamada teneke kutuların doğaya ait olmadığını söyledi.

Bakan Veldhoven, 2021 yılı içinde üreticilerin daha önce verilen azaltma kararını gerçekleştirmesi için bekleneceğini ve bunun olmaması durumunda tıpkı plastik şişeler gibi teneke kutusu içecekler için de depozito uygulamasının başlayacağını açıkladı.

Hükümetin çöpleri azaltmakla ilgili başka planları da bulunurken, Temmuz 2021'den itibaren, tek kullanımlık, çatal, kaşık ve tabak gibi plastiklerin satışı yasaklanacak. Ayrıca aynı tarihte küçük plastik şişeler için de depozito uygulaması yürürlüğe girecek.

Hükümetin teneke kutularla ilgili çalışması çevre konusunda yapılan düzenlemelerin ikinci adımını oluştururken, Hollanda'da yılda 125 milyon teneke kutusunun çöpe atıldığı tahmin ediliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU