Şu anda kabineyle pazarlıkların devam ettiği toplu iş sözleşmelerinde istediğini alamayan Polis Sendikası eylemlerini genişletme kararı aldı. Sendikalara göre, yapılan ilk toplantı, “kapasite, güvenlik ve eğitim” alanlarında somut bir yol göstermedi. 

Polis sendikası ACP memurlara “Makbuz Eylemi” çağrısında bulundu. Sendika Çarşamba günü sabah saat 07.00’de başlanacak eylemin, “kabinenin uygun bir toplu iş sözleşmesi talebiyle görüşmediği sürece” en az 28 Marta kadar devam edeceğini duyurdu. 

Eylemde; sadece kamu düzenini ciddi şekilde bozan ve güvenliği tehdit eden kişilere para cezası kesileceğini belirten ACP, trafikteki hız ihlalleri için ceza yazma eşiğinin, yalnızca aşırı hızlı sürücülerin cezalandırılacağı şekilde ayarlanacağını kaydetti.

Sendika bu şekilde hem ‘halk dostu’ bir yöntemle, hem de ‘siyasi olarak keskin bir tavırla’ eylem yapmanın mantıklı bir eylem olduğunu belirtiyor.

ACP önümüzdeki günlerde yeni eylemlerin de olacağı sinyalini verirken, içerik konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.

"Her Polis memuru, bunu yapmak için bir neden görürse, para cezası verme yetkisine sahiptir." diyen ACP, eylem süresince kötü niyetli davranan ve genel kuralları ihlal edenleri de uyardı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın