Hollanda'da AVRO-TROS’a İsrail'in katıldığı 'Eurovision'u yayınlamama çağrısı Hollanda'da AVRO-TROS’a İsrail'in katıldığı 'Eurovision'u yayınlamama çağrısı

Temsilciler Meclisi çok tartışılan özel konut sektöründe haksız yüksek kiralara son verecek yasayı onayladı. Senato’nun da kabul etmesi halinde, yaklaşık 300 bin evin kirası zaman içinde ayda ortalama 190 euro düşecek.

Temsilciler Meclisinde bu hafta iki gün boyunca Konut Bakanı Hugo de Jonge tarafından hazırlanan kapsamlı yasa tasarısını tartıştı. Şu anda evlerinin kalitesi göz önüne alındığında çok fazla ödeme yapan kiracıları korumak için tasarlanan yasa meclis çoğunluğu tarafından kabul edildi. 

Perşembe akşamı yapılan oylamada  VVD, BBB, FVD, SGP ve JA21 tasarıya karşı oy kullandı. Tasarıyı destekleyen partiler Senato'da da çoğunluğa sahip, olması yasanın resmileşeceğinin de göstergesi oldu.

Ancak Meclis, işlerin ters gitmesi halinde önlem alınabilmesi için bakandan puan sistemine ilişkin işlemleri yakından takip etmesini de istedi.

Yasa neyi öngörüyor?

  • De Jonge'un önerisine göre, halihazırda 880 euro kiraya kadar olan sosyal kiralık evler için geçerli olan puan sistemi, 1123 euro kiraya kadar olan özel sektördeki kiralık evler için de geçerli olacak. Yeni inşaatlar için sınır 1235 euro.
  • Yeni puan sistemi ile birlikte ev sahipleri kira bedelini istediği gibi ayarlayamayacak.
  • Bir ev ne kadar büyük, pahalı veya iyi yalıtılmışsa, o kadar fazla puan alacak. 
  • Yasa ile birlikte 300 bin kiracının ayda ortalama 190 euro tasarruf etmesi sağlanacak. Böylece orta segment bir ev için maksimum kira 1,100 euro civarında olacak.
  • Yeni kural sadece yeni kiracılar için geçerli olacak. Hali hazırda özel sektörde yüksek fiyatlı bir konutta oturan kiracılar bu yasadan faydalanamayacak.
     

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.