Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS)'nin paylaştığı fiyat endeksine göre, konutların fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut fiyatlarının Kasım ayında 2019 yılının Kasım ayına göre yüzde 8,9 oranında artış gösterdiği kaydedildi. Ekim ayında da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 oranında artış gösteren konut fiyatlarının, tarihin en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi.

Hollanda'da Kasım ayında 18 bin 449 konut işlemi gerçekleşirken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında artış gösterdiği kaydedildi. Bu yılın ilk on bir aylık döneminde ise 209 bin 303 konut el değiştirirken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7'lik bir artış olduğu belirtildi.

Hollanda'da 2013 yılının Haziran ayından bu yana konut fiyatlarının sürekli yükseliş gösterdiği belirtilirken, pandeminin ikinci dalgasının yaşandığı Kasım ayında ise tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığı açıklandı. Kasım ayında açıklanan konut fiyatlarının, Haziran 2013'teki konut fiyatlarından yüzde 55 daha yüksek olduğu belirtildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU