Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de tespit edilen yeni koronavirüs varyantının Hollanda'da 11 kişide teşhis edildiğini duyurdu. Amsterdam'da 5 kişi, Rotterdam'da 5 kişi ve Nijmegen'da 1 kişi olmak üzere toplamda 11 kişide tespit edildiğini açıkladı. 

Yakın zamanda keşfedilen ve nispeten bulaşıcı görünen İngiliz varyantı ilk olarak geçen hafta Hollanda'da tanımlanmıştı. Amsterdam bölgesinde İngiltere'ye gitmemiş ve karşılıklı teması olmayan 3 kişinin başına gelmişti.  Bu 3 kişinin kaynak ve temas araştırması sonucu, dördüncü bir enfeksiyon daha tespit edilirken, bölgede beşinci enfeksiyonun ise Flevoland'da yaşayan birisinde ortaya çıkmıştı. 

Rotterdam bölgesinde ise İngiltere'de bulunmayan 2 enfekte insanla başlayan İngiliz varyantının, bir ilkokulda bir aydır devam eden salgına bağlanabileceği açıklandı. RIVM daha sonra önceki test örneklerini analiz ederek, okul salgınında İngiliz varyantının 3 kişiye daha bulaştığını tespit etti.  

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, Birleşik Krallık'tan alınan bilgilere göre, bu varyantın daha bulaşıcı olduğunun açık ve net olduğunu belirtirken, mevcut önlemlere bağlı kalınmasının çok önemli olduğunu vurguladı. 

Hanehalkı dışındaki temasların yeni yılda da en fazla iki kişiyle sınırlandırılması kuralının devam edeceğini açıklayan Bakan De Jonge, salgın yönetim ekibi ile salgının mevcut durumunu görüşmek için çarşamba günü toplanacaklarını ve 11 kişide tespit edilen İngiliz varyantını da ele alacaklarını açıkladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU