Çarşamba günü şirketin web sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada, toplatılan kenevir çayı tüketiminin  "ruh hali değişimleri ve yorgunluk" gibi istenmeyen sağlık etkilerine neden olabileceği belirtildi.

Açıklamada; son kullanma tarihi 31-12-2022 ve barkodu 3830001230185 olan, Mogota marka kenevir çaylarının tüketilmemesi gerektiği vurgulanırken, müşterilerin çay paketlerini mağazaya iade etmeleri halinde, satın alma tutarının tamamının geri ödeneceği kaydedildi.

Almanya'da daha fazla ürün geri çağrıldı

Lidl Almanya'da çayın yanı sıra, bisküvi ve protein barlarını da geri çağırma kararı aldı. Açıklamaya göre bu ürünlerde, haşhaş ve esrar ana etken maddesi olan tetrahidrokanabinol (THC)'a rastlandı.

Bu ürünlerin Çek üretici Euphoria tarafından üretildiği belirtildi.

Tetrahidrokannabinol (THC) nedir?

Tetrahidrokannabinol veya kısaca THC, Hint keneviri bitkisinde doğal olarak bulunan analjezik maddedir. Esrarın etken maddesidir. Bitkinin dişisinde erkeğine kıyasla 4-5 kat daha fazla bulunur. Bu sebepten esrar, dişi hint kenevirinden elde edilir. (Vikipedia)

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU