NOS haber ajansının Den Haag’a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye dayandırarak verdiği haberde;  kabinenin 23 Mart Çarşamba gününden itibaren, mevcut korona kurallarını kaldırmak istediği belirtildi.

Şuanda uygulanan COVID tedbirlerinde; toplu taşıma araçlarında ve havaalanlarında maske takma zorunluluğu ile kapasitesi 500 kişinin üzerinde olan kapalı mekanlarda test sonucu gösterilmesi gibi bazı kurallar halen geçerli.

Elde edilen bilgilere göre hükümet; el yıkama, dirseğe doğru öksürme gibi temel kuralların yürürlükte kalmasını ve maske zorunluluğunun sadece uçaklarda geçerli olmasını istiyor. Ancak bu konuda karar verebilmek için OMT’nin tavsiyesinin bekleneceği belirtiliyor.

Sağlık Bakanı Kuipers'in önümüzdeki hafta Salı günü basın açıklaması yapmayacağı, bunun yerine bugün yapılacak kabine toplantısının ardından kısa bir açıklamada bulunması beklenmekte.

23 Mart’tan itibaren kaldırılacak kurallar

  • OMT’nin tedbirlerin kaldırılmasına yönelik onay vermesi ve hükümetin bunu kabul etmesi halinde 23 mart itibariyle toplu taşıma araçları, okullar ve sağlık kuruluşlarında maske takma zorunluluğu kalkacak. 
  • Yarı zamanlı evden çalışma tavsiyesi kaldırılacak. 
  • Geniş katılımlı, konser veya kongre gibi etkinliklerde uygulanan sayı sınırlaması kaldırılacak. 
  • Kapalı mekanların girişlerinde uygulanan Corona Giriş Belgesi kontrolleri kaldırılacak. 
  • Hollanda'ya gelen aşılı yolcuların PCR testi yaptırması kuralı kaldırılacak. Ancak aşısız olanlar için, Avrupa içinde geçerli kurallar dahilinde, PCR test sonucu göstermesi istenmeye devam edilecek.  
  • Temel kurallar, izolasyon ve karantina gerekliliği “yükümlülük” statüsünden çıkartılarak, sadece “tavsiye” niteliğinde olacak.  

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın