Hollanda'da 57 ve 58 yaşındaki vatandaşların (1963 - 1964 doğumlu olanlar), bugünden itibaren internet üzerinden DigiD şifreleriyle birlikte aşı randevusu alabileceği açıklandı. 

57 ve 58 yaşında olan kişilerin http://www.coronacoronavaccinatie-afspraak.nl/ websitesi üzerinden aşı için randevu alabileceği belirtildi. 1963 ve 1964 doğumlu olan yaklaşık 450 bin kiyi ilgilendiren toplu aşılama kampanyasında, vatandaşlara BioNTech - Pfizer veya Moderna koronavirüs aşısının uygulanacağı belirtildi. RIVM, gelecek hafta salı gününden itibaren de vatandaşların aşı için mektup davetiyesi almaya başlayacaklarını açıkladı. 

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM)'in yaptığı açıklamada, 6 Ocak'ta başlayan toplu aşılama sürecinde yapılan toplam aşı sayısının 7 milyon 309 bin 350 olduğunu açıkladı. 

Yaklaşık 17.5 milyon nüfusu olan Hollanda'da 5.5 milyondan fazla kişi kişi ilk doz aşısını yaptırırken, 1.5 milyon kişinin ise ikinci dozlarını aldığı belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU