Hollanda Veri Koruma Kurumu (Autoriteit Persoonsgegevens - AP) tarafından hazırlanan protokole uymayı taahhüt eden banka ve finansal kuruluşların, kurumdan alacakları bir lisansla veri alışverişi yapmalarına izin verilecek. Bu lisansı alan kuruluşların belirlenen katı kurallara uymaları gerekecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AP direktörü Katja Mur, "Dosyaya dair ayrıntıların aranacağı merkezi bir veri tabanı veya kara liste olmayacak." dedi. Mur, banka ve finansal kurumların, her bir dosyada 
verileri almanın veya iletmenin gerekli olup olmadığını, o dosyaya has olarak değerlendireceklerini kaydetti.

Uygulamanın ana hatları

Dolandırıcıların genellikle birkaç bankada aktif olduğu, ancak gizlilik kuralları nedeniyle bankaların bilgi paylaşmalarına izin verilmediği için birbirlerinden haberdar olmadığı biliniyor.

Yeni uygulamada ise örneğin yeni bir müşteri kaydı oluşturulurken, artık diğer bankalara o müşterinin dolandırıcılık sicilinde olup olmadığı sorulabilecek.

Öte yandan banka ve finansal kuruluşlar müşterisine;  bilgilerin kayıt altına alınacağını ve bu kaydın önemli sonuçları olabileceğinden  itiraz hakkının bulunduğunu,  açıklamak zorunda olacak.

AP tarafından belirlenen kurallara uymayan banka ve finansal kuruluşların lisansları, kurum tarafından iptal edilecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU