Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerinde oy kullanacak yurtdışındaki seçmenler için sayılı günler kaldı. 

Hollanda ve Belçika’daki seçmenler 29 Nisan - 7 Mayıs tarihleri arasında farklı adreslerde kurulan seçim sandıklarında oy kullanabilecek.

İşte Hollanda ve Belçika’daki seçmenler için kurulan seçim sandıkları adresleri ve tarihleri:

HOLLANDA
Hollanda’da oy verme işlemi 4 merkezde gerçekleştirilecek. Konsoloslukların belirlediği noktalarda oy verme işlemi 29 Nisan tarihinde başlayacak. Sandıklar 3 merkezde 7 mayıs, bir merkezde ise 1 mayısta kapanacak.

Hollanda-8

BELÇİKA
Belçika’da toplam 3 merkezde oy verme işlemi gerçekleştirilecek. Belçika’daki seçmenler 29 Nisan tarihinden itibaren oy kullanabilecek. İki merkezde oy verme işlemi 7 Mayısa ve bir merkezde ise 1 Mayıs’a kadar devam edecek.  

Belçika-7

Almanya ve Fransa 
Yurtdışı seçmenleri için kurulacak sandıklar Almanya’da 29 Nisan – 9 Mayıs, ve Fransa’da 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında, gümrük kapılarında ise 27 Nisan - 14 Mayıs tarihleri arasında açık olacak.

Fransa ve Almanya’da sandıkların kurulacağı adresler için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Oy kullanabilmek için gerekli resmi belge
Oy kullanabilmek için seçmenin resimli ve üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarası bulunan bir belgeyi ibraz etmesi gerekmekte. Sandık kuruluna resmi, resimli ve T.C. kimlik numarası bulunan bir belge ibraz edemeyen seçmen, oy kullanamıyor.

Oy kullanabilmek için aşağıdaki resmi ve resimli belgelerden birini kullanabilirsiniz:
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı,
Türkiye Cumhuriyeti pasaportu,
Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı,
Türkiye Cumhuriyeti sürücü belgesi,
Türkiye Cumhuriyeti evlenme cüzdanı,
Türkiye Cumhuriyeti geçici kimlik belgesi, (Geçici kimlik belgesi, Başkonsoloslukta kimlik kartı başvuru yapmış ve yeni kimlik kartını henüz teslim alamamış vatandaşlar için düzenlenmektedir)
Türkiye'deki resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı,
Türkiye Cumhuriyeti askerlik belgesi
Hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına Türkiye'den verilmiş mesleki kimlik kartı,
Türkiye'den verilmiş avukat, noter, askeri kimlik kartı vb.

Yukarıdaki listede bulunan belgelerde fotoğraf bulunuyor ancak Kimlik Numarası yer almıyor ise, Başkonsolosluklardan alınabilecek, nüfus kayıt örneğinin de fotoğraflı belgeyle birlikte ibraz edilmesi gerekmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.