Hollanda ve Belçika soğuk hava dalgasının etkisine girdi, her iki ülkede de pazartesi günü verilen sarı kodlu uyarı bugün de devam ediyor. Birçok yolda buzlanmadan dolayı kazalar meydana geldi. Tren seferlerinde aksamalar oluştu. Trafiğe çıkacakların dikkatli olması gerektiği uyarıları yapıldı. Kar ve buzlanmanın etkisinin birkaç gün daha devam edeceği belirtildi. 

Hollanda trafik sıkışıklığı artıyor
Hava şartları nedeniyle bu sabah saatlerinde normalin üstünde trafik sıkışıklığı yaşandı. Meteoroloji enstitüsü KNMI özellikle trafiğe çıkacakları dikkatli ve yavaş gitmeleri konusunda uyardı.

Bazı tren seferlerinde aksamalar oluştu. Hilversum ve Amsterdam arasında daha az sefer gerçekleştirilebildi. Demiryollarında meydana gelen arızalar nedeniyle Leiden, Amsterdam ve Schiphol tren istasyonlarından geçen Intercity trenlerinde aksamalar yaşandı. Arnhem Velperpoort ve Zevenaar arasındaki bir hemzemin geçitte arıza meydana geldi. Gecikmenin öğleden sonraya kadar süreceği belirtildi.

Amsterdam ulaşım şirketi GVB hava koşulları nedeniyle gecikmeler yaşandığını bildirdi. Rotterdam'daki RET ise yolcuları kaygan platformlar, duraklar ve araçlar konusunda uyardı.

Buzlanmanın etkisi ile bazı yollarda kazalar meydana geldi. Valkenswaard'da bir kamyon köprüden aşağı uçtu. Sürücü yara almadan kurtuldu. Bleskensgraaf'ta 19 yaşındaki bir genç Porsche markalı aracı ile hendeğe düştü. 

Rijkswaterstaat, sabah trafiğinin çok erken saatlerde artmaya başladığını açıkladı. Saat 08.00 civarında toplam 934 kilometrelik trafik sıkışıklığı bulunduğunu belirten kurum, sıkışıklığın giderek arttığını belirtti. 

Belçika'da kadınların emekli maaşı erkeklere göre daha az Belçika'da kadınların emekli maaşı erkeklere göre daha az

Bugün sıcaklıklar 1 ila 3 dereceye kadar yükselecek. Gece saatlerinde ısının düşmesi ile birlikte yeniden buzlanma görülecek. Yarın hava değişken olacak. Kuzeyde sağanak yağış, orta kesimlerde kuru ama bulutlu, Güneyde, özellikle Limburg’un yüksek kesimlerinde, daha fazla kar beklenmekte. 

Belçika’da buzlanma Çarşamba akşamına kadar devam edecek
Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KMI) Pazartesi günü verilen sarı kodlu uyarının Çarşamba akşamına kadar geçerli olacağını açıkladı. Kar yağışının artacağı belirtildi.

KMI'ya göre, tüm Flaman bölgelerinde, kıyı hariç, öğlene kadar buzlanma için sarı kod uyarısı geçerli olacak. Yol ve Trafik Dairesi de bu sabah, kıyı şeridi hariç tüm Flaman bölgesinde yolların ve bisiklet yollarının kaygan olabileceği konusunda uyarıda bulundu.
 
Çarşamba günü, Fransa'dan gelen yeni bir soğuk ve kar yağışı dalgasının Çarşamba günü ülkeyi etkisi altına alacağı, kuzeybatıda birkaç santimetre, merkezde yer yer 10 santimetre, Valonya'da ise yer yer 20 santimetreden fazla kar yağabileceği belirtildi. Çarşamba günü de kıyı dışındaki tüm Flaman bölgelerinde buzlanma nedeniyle sarı kod uyarısı devam edecek.
 
Salı günü maksimum sıcaklıkların Hoge Venen'de eksi 2 ile eksi 4 derece, orta kesimlerde 0 ile 2 derece ve kıyıda ise yaklaşık 3 derece arasında olması bekleniyor. Salı gecesi, bulutlanmanın artması ve ülkenin güneyinde hafif kar yağışına neden olacağı öngörülüyor. Minimum sıcaklıkların Hoge Venen'de eksi 9 derece, kıyı kesimlerinde 1 derece arasında değişmesi bekleniyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.