Hristiyan aleminde “İsa’nın Göğe Yükseliş” günü kutlamaları nedeniyle bu hafta Perşembe günü hem Almanya’da hem de Hollanda’da resmi tatil.

Hollandaca “Hemelsvaartsdag” ve Almanca  'Christi Himmelfahrt' olarak bilinen resmi tatil gününde birçok işyeri kapılarını kapalı tutuyor. Süpermarketler ve büyük alışveriş merkezleri gibi bazı dükkanlar ise belirli saatlerde açık oluyor.

Hollanda ve Almanya’da bulunan konsolosluklar da Perşembe günü kapalı olacak. Acil durumlarda konsoloslukların verdiği telefon numaraları aracılığıyla yetkililere erişilebilecek.

Yola çıkacaklar dikkat!
Hollandalı kuruluş ANWB Perşembe günü özellikle eğlence parkları veya büyük alışveriş merkezlerinin bulunduğu yerlerde yoğunluk yaşanabileceği uyarısında bulundu. 

ANWB açıklamasında A29'daki Bergen op Zoom'a giden Heinenoord tünelinde çalışma nedeniyle 19 Mayıs Cuma saat 22.00'den 22 Mayıs Pazartesi saat 05.00'a kadar kapalı olacağı hatırlatıldı. Kurum sürücülere Dordrecht (A16, A17) üzerinden gidebileceklerini kaydetti.

Alman ADAC ise tatil için yola çıkacak sürücüleri otobanlarda yaşanması muhtemelen trafik sıkışıklığına karşı uyardı.

ADAC, perşembe gününün onu takip edecek hafta sonu tatili ile birleştirmeyi düşünen sürücülere, 1.200 otobanda yol çalışması olduğunu hatırlattı. Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Frankfurt am Main ve Stuttgart gibi büyük şehirlerdeki otoyollarda yoğun trafik beklendiğini kaydetti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.