Hollanda ve Almanya'da gerçekleştirilen ortak operasyonda 250 ton yasadışı ağır havai fişek ele geçirildiği duyuruldu. Operasyonda polis ekiplerini yanı sıra Savcılık, Sınır güvenlik ekipleri ve Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) ekipleri birlikte çalıştı.

Hollanda polisinden yapılan basın açıklamasında, Almanya’nın Hollanda sınırına yakın bir bölgesinde bulunan bir depoda yasa dışı yollardan piyasaya sürülmek üzere 250 ton havai fişek yakalandığı aktarıldı.

Soruşturmanın yaklaşık bir yıl önce başladığı belirtilen açıklamada, ele geçirilen havai fişeklerin ağır patlayıcı güce sahip olduğu ve hırsızlık amacıyla yapılan ATM patlamaları dahil çeşitli suçlarda kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.

Operasyonda Hollanda’da yakalanan iki şüphelinin, depodaki havai fişekleri internet üzerinden pazarladığını belirten polis, Den Haag, Enschede ve Haaksbergen’da şüphelilere ait farklı adreslere de baskın düzenlendiğini belirtti. 

Almanya’da yürütülen operasyonda da dört havai fişek mağazası, bir depo ve zanlılara ait olduğu belirtilen iki iş yerinde de aramalara devam edildiği aktarıldı.

Hollanda ve Almanya'da havai fişeklerin, sağlık ve güvenlik tehdidi oluşturduğu gerekçesiyle ciddi derecede kısıtlanarak, belirli firmalar üzerinden kayıtlı olarak satılmasına izin veriliyor.

Hollanda ve Almanya güvenlik birimlerince kasımda gerçekleştirilen bir başka operasyonda, 350 ton yasa dışı havai fişek ele geçirilmişti.


©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.