Hükümet çifte vatandaşlığını kaybetmiş olanlar için harekete geçti. Son yirmi yıl içinde başka bir ülkede yaşayan ve Hollanda vatandaşlığını kaybeden çift uyruklu kişiler, yasada yapılacak değişiklikle birlikte bu haklarını tekrar elde edebilecek.

Volkskrant gazetesinde yer alan habere göre uzun süre yurtdışında yaşayan vatandaşların Hollanda vatandaşlığını muhafaza etmeye devam etme konusunda da kolaylıklar sağlanacak. 

Adalet ve Güvenlikten sorumlu Devlet Bakanı Eric van der Burg, 2003 yılından sonra uzun süre yurtdışında kaldıkları için Hollanda vatandaşlığını kaybeden kişilere, yeniden vatandaşlık hakkı verilmesini istiyor. Bunun için harekete geçen bakan yapılacak yasal düzenleme ile bu vatandaşlara iki yıl süre verileceğini belirtti.

Vatandaşlık için 13 yıl sınırı
Hollanda yasasına göre 13 seneden daha uzun bir süre Hollanda veya Avrupa Birliği ülkeleri dışında yaşayan çifte vatandaşlık hakkına sahip olan vatandaşlar, Hollanda vatandaşlığını kaybediyor.

Hükümetin web sitesi Rijksoverheid.nl’de yer alan bilgiye göre, pasaportunu zamanında yenileyen veya vatandaşlık belgesi olarak geçen 'Hollanda vatandaşlığına sahip olma beyanı' olan vatandaşlar, Hollanda vatandaşlığını kaybetmiyor.

Gazetede yer alan haberde vatandaşlar genelde bilgi eksikliği nedeniyle, ancak bazen de bilmeden Hollanda vatandaşlığını kaybediyor. Yurt dışında yaşayan birçok çift uyruklu kişi, bunun farkında değil.

Önerilen yasa teklifi sadece şuanda çifte vatandaşlığı bulunan kişiler için geçerli olacak. Örneğin doğumla birlikte veya eşinden dolayı çifte vatandaş olanlar gibi. Başka bir değişle kendi isteği ile Hollanda vatandaşlığından çıkan kişiler, bu düzenlemeden faydalanamayacak.

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.