Paskalya tatilinde birçok camiye bir zarf içinde "Toplumumuzda kendini acındıranlara Paskalya hediyesidir" yazılı çocuk bezi ile Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin bulunduğu parçalanmış kağıtlar ve Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatür gönderilmişti. 

Hollanda Savcısı yaptığı açıklamada, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin bulunduğu parçalanmış kağıtlar ve Hz. Muhammed’e hakaretin ifade özgürlüğü olarak değerlendirileceğini ve cezai işleme tabi olmayacağını belirtti. 

Savcılık, bir zarf içinde "Toplumumuzda kendini acındıranlara Paskalya hediyesidir" yazılı çocuk bezinin ise “tehdit mektubu" olarak nitelendirilemeyeceğini kaydetti.

NH Nieuws'a konuşan bir savcılık yetkilisi "Bu, o dinin takipçilerinin bundan etkilendiğini hissedecek şekilde gerçekleşse bile, bebek bezi ve üzerindeki metin cezai işlem gerektirecek kadar şiddetli değil." şeklinde ifade kullandı.

Fas Camileri Ulusal Konseyi yetkilisi Said Bouharrou ise bu mektupların artık bir 'model' oluşturduğunu belirtirken,  "Tehdit ve şiddet olayları da giderek artıyor. Korkunç olan şey, bunun çılgınca bir şey mi yoksa koordineli bir eylem mi olduğunu bilmiyorsunuz. Bu bizi endişelendiriyor. Kabinenin bu konuda ne yapacağını da merak ediyoruz. Müslümanlarla ilgili nefret olaylarını soruşturmak için en azından bir koordinatör atanması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU