Hollanda Parlamentosu, Tunahan Kuzu'nun Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketlerinde hasar gören bölgelerin yeniden inşası için sunduğu üç önergeyi büyük çoğunlukla kabul etti. 

Kuzu'nun önergeleri, bölgedeki insanların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların yanı sıra elektrik kesintilerinin giderilmesi, ulaşım altyapısının onarımı ve tarihi eserlerin restore edilmesi için de destek sağlayacak.

Tunahan Kuzu önerge ile ilgili olarak yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
“Geçtiğimiz hafta Hollanda Parlamentosunda Türkiye ve Suriye'de gerçekleşen korkunç deprem felaketinden dolayı bölgeye yapılması gereken insani yardım konusu görüşüldü.

Şu an hala insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması meselesi en önemli konu. Çadırlar, battaniyeler, yiyecek, içecek; bütün bunlar çok önemli.

Artık uzun vadede nelerin yapılması gerektiğini konuşmamızın vakti geldi. Bununla ilgili üç önerge sundum ve bunlar geniş bir çoğunluğun desteğiyle kabul edildi.

İlk etapta Hollanda, deprem bölgesindeki elektrik kesintilerinin giderilmesini temin etmek maksadıyla, zarar görmüş enerji altyapısına destek sağlamaya yönelik çalışmalarda bulunacak. Bu, Avrupa genelinde enerji dağıtım şirketlerinin oluşturduğu bir ağ tarafından finanse edilecek.

İkinci olarak, Hollanda, birçok yolun depremlerden dolayı zarar gördüğü için, kritik noktalardaki ulaşım altyapısının onarımına yardımcı olacaktır.

Üçüncü olarak, birçok kültürel ve tarihi eser yok oldu, yıkıldı veya büyük hasar gördü. UNESCO şu anda bir envanter çalışması yapıyor. Hollanda, UNESCO'nun bu çalışmasına dayanarak Gaziantep Kalesi gibi önemli kültürel ve tarihi eserlerin onarımına katkıda bulunacak.

Ancak bizim için iş burada bitmiyor. Bölgenin yeniden inşası için gelecekte çok daha fazlasına ihtiyaç olacaktır. Yaraları sarmamız zaman alacaktır.

DENK olarak, Hollanda, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için çalışmalara devam etmesi için çabamız devam edecektir” dedi.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.