Hollanda Türk Federasyonuna bağlı, Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı Başkanı Tahsin Çetinkaya şuana kadar 13 tır yardım malzemesinin Türkiye’ye gönderildiğini belirtti. Çetinkaya geçtiğimiz hafta sonunda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sigrid Kaag’ın Den Haag’daki vakıf merkezini bizzat ziyaret ettiğini dile getirdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde mağdur olanlara destek olmak için başlatılan yardımlar tüm hızı ile devam ediyor. Depremin akabinde hızlı bir şekilde organize olarak yardım malzemesi toplamaya başlayan Hollanda Türk Federasyonu, şuana kadar 13 tır dolusu yardım malzemesini Türkiye’ye gönderdi. 

Federasyon 13 tır dolusu malzeme gönderdi
Konu ile ilgili olarak SonHaber’e açıklamalarda bulunan Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı Başkanı Tahsin Çetinkaya, “Teşkilat olarak depremden hemen sonra 2-3 gün içerisinde 9 tır yardım malzemesi toplandı. Toplamda 13 tır dolusu yardım malzemesi Türkiye’ye gönderildi. Şuanda 5 tırdaki malzemeler deprem bölgesinde dağıtıldı, 5 tırımız şuanda İstanbul’dan bölgeye ulaşmak için yolda ve 3 tırımız ise gümrüğe yaklaşmış durumda.” dedi. 

Bağış kampanyası 

tahsin cetinkaya den haag 001Yürütülen bu yoğun çalışmada hem bağış hem de eşya toplandığını dile getiren Çetinkaya, “Gençlerimiz pazarlarda ve çarşılarda dolaşarak para topluyor. Ben de pazarda açtığımız standda durdum. Buradaki Faslı camilerle birlikte bağış kampanyası düzenledik. Elimizden gelen her imkanları değerlendirip Türkiye’mize ve depremzedelerimize destek olmaya, az da olsa elimizden geldiği kadar faydalı olmaya çalışıyoruz. Toplanan yardımları federasyonumuz aracılığıyla depremzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bakan Sigrid Kaag Vakfı ziyaret etti

Türk İslam Kültür Vakfı  Sigrid Kaag 03
Çetinkaya, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sigrid Kaag ve Milletvekili Fonda Sahla Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı’nı ziyaret ederek deprem çalışmaları ile ilgili bilgi aldığını dile getirdi.

“Cumartesi günü Den Haag’daki merkezimize gelen Bakan Kaag’a, yardım kampanyamızla ilgili bilgilendirme yaptık.” diyen Çetinkaya, “Bakan; devlet olarak Türk toplumu içinde dayanışma içinde olduklarını belirtti.“ şeklinde konuştu.

sigred kaag tahsin cetinkaya

Türk İslam Kültür Vakfı  Sigrid Kaag 01

Türk İslam Kültür Vakfı  Sigrid Kaag 02

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.