Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde arama ve kurtarma çalışmaları yapan Hollanda Kentsel Arama Kurtarma Ekibi (USAR) ekibi depremden 106 saat sonra enkaz altında 8 yaşında bir çocuğu kurtardı.

Hollanda Arama Kurtarma timi USARNL'nin 65 kişilik arama kurtarma ekibi, 8 uzman köpekle 7 Şubat'tan bu yana Hatay bölgesinde arama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor.

Bu gün yerel saatle 17:00 civarında sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, depremden 106 saat sonra enkaz altından 8 yaşında bir erkek çocuğunun canlı olarak kurtarıldığı belirtildi.

Yayınlanan videoda depremden 106 saat sonra enkaz altından kurtarılan küçük çocuğun isminin İbrahim olduğunu belirten USARNL yetkilisi bu haberin kendileri için de umut kaynağı olduğunu kaydetti.

Hatay'da çalışmalarını sürdüren ekip, bugüne kadar 12 insan ve 1 köpeği enkaz altından sağ kurtardı.

Toplam 65 kişi ve 8 köpekten oluşan Hollanda arama kurtarma ekibi, üç vardiya halinde 24 saat görev yapıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.