Hollanda’nın Gelderland Bölgesinde bulunan Doesburg kentindeki HDV Anadolu Camii’nde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen törende camiye ait ek hizmet binasının açılışı yapıldı. Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü düzenlene cami cemaati ve Doesburg'da ikamet vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Doesburg Oranjesingel adresinde bulunan caminin ek hizmet binası açılış törenine Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak, Doesburg Belediye Başkan Yardımcısı Birgit van Veldhuizen-Van Oort, HDV Başkanı Muhlis Koç, HDV Genel Sekreteri, HDV Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Gül ve cami cemaati, kadın kolları ve çevre sakinleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak, özellikle cami kadın kolları üyeleri ve kadınlara camilerin yapımında ve yaşatılmasında büyük emeği olduğu için teşekkür etti. Modak ayrıca ek hizmet binasının yapımında işbirliği içerisinde olan belediye yetkililerine ve cami yönetim kuruluna da katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Birgit van Veldhuizen-Van Oort ise açılış töreninde yaptığı konuşmada cami yönetimiyle yürütülen işbirliğini anlattı ve caminin kültürel anlamda çevreye uyumundan dolayı Başkan Hüseyin Peker ve cami yönetimine teşekkür etti. 

cami01

Törende bir konuşma yapan HDV Başkanı Muhlis Koç da caminin ek binası için canla başla çalışan cami yönetimini ve hizmet kollarını bu çalışmaları için tebrik etti Doesburg’daki Müslüman toplumuna bu ek binayı kazandırdıkları için teşekkür etti. 

Şube başkanı Hüseyin Peker açılışa katılan yetkililere üzerinde yeni yapılan ek binanın görüntüsünün bulunduğu, çini desenli plaket hediye etti.

cami02

Aynı gün cami müştemilatında ‘Açık Kapı Günü ve Kermes’ düzenlendi. Kermeste katılan konuklara Türk mutfak kültürüne ait çeşitli yemekler sunuldu. Havanın da iyi olması katılımın yüksek olmasına katkı sağladı.

cami03

Doesburg HDV Anadolu Camii Ek Hizmet Binası Açılışı Foto Galeri

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın