Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Çanakkale bölgesinde yaşanan yangınlar nedeniyle yok olan ormanları yeniden canlandırmak için harekete geçti. HDV tarafından başlatılan Fidan Bağışı kampanyası online olarak yürütülüyor.

Kampanyada toplanan yardımlar ile Çanakkale’de yanan o9rmanlık alanlara fidan dikilecek ve HDV hatıra ormanı oluşturulacak. 

HDV Fidan Bağışı kampanyasına katılmak için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

HDV Fidan başığı

Çanakkale orman yangını
22 Ağustos Salı günü öğle saatlerinde Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle geniş bir araziye yayıldı. Havadan ve karadan aralıksız süren müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılan yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle bazı köyler tahliye edildi. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bu hafta Cuma günü yaptığı son açıklamada yangının kontrol altına alındığını kaydetti. Yumaklı, “Hayati tehlikesi olan vatandaşımız yok. Çanakkale Boğazı çift taraflı olarak kapatılmış durumda. Çünkü hava araçları yoğun bir şekilde su alıyor. 9 köyden 1251 vatandaşımız tahliye edildi. Düne göre daha avantajlıyız. Devlet hastanesi ve üniversite ile ilgili bir risk yok. Yangının ilerlemesini durdurmuş vaziyetteyiz." dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş