Hükümet; hem toplum içinde hem de siyasi arenada büyük tartışma yaratan 2G uygulamasını şimdilik rafa kaldırdı.

Yalnızca aşılanmış veya hastalığı geçirmiş kişilerin kafe, restoran, bar veya etkinliklere girmesine olanak sağlayan 2G uygulaması geçtiğimiz haftalarda yapılan ilk Meclis görüşmelerinde birçok parti tarafından yoğun olarak eleştirilmişti.

Sağlık Bakanı Hugo de Jonge bugün Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği yazılı açıklamada; gerekli desteğin sağlanamadığını belirterek, tasarının önümüzdeki yılın başında Meclis gündemine geleceğini kaydetti.

Bakana göre parlementonun tasarıya destek vermemesindeki başlıca nedenler; şuanda sağlık alanında  yaşanan aşırı yoğunluk, günlük birçok pozitif korona vakasının tespit edilmesi ve omicron varyantı hakkındaki belirsizlik.

De Jonge işyerlerinde ve eğitimde uygulanması düşünülen QR kodu kontrollerinin de Ocak ayının ikinci haftası yapılacak meclis görüşmelerinde ele alınacağını kaydetti.

AD gazetesinin meclise yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre yeni yılda yapılacak meclis görüşmesinde daha uzun süreli akşam yasakları da gündeme gelecek.


2G ve 3G arasındaki fark

Kafe, restoran ve bar gibi Yeme/ İçme sektörü, sinema, tiyatro gibi kültür sektörü ve tema parkları, etkinlikler veya konser gibi eğlence sektöründe uygulanması düşünülen 2G ve 3G uygulamaları vatandaşların hangi şartlarda QR kodu alabileceklerini belirliyor.

3G uygulamasında kişi, Korona'dan iyileşmiş, aşıları tam veya korona testi negatif çıkması halinde QR kodu alabiliyor. 

2G uygulamasında ise sadece Korona'dan iyileşen veya tam aşılı olan kişiler QR kodu alabiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU