Yılbaşı gecesi Almanya, Hollanda ve Belçika’da çıkan olaylar, hem bazı kişilerin hayatını kaybetmesine ve birçok kişinin yaralanmasına neden olurken, binlerce euroluk maddi zarar oluştu.

Üç ülkede yılbaşı gecesi yaşanan olaylar şu şekilde:

Hollanda’da 1 kişi öldü
Hollanda'nın bazı şehirlerinde uygulanan yasaklara rağmen kullanılan havai fişekler bir gencin ölümüne ve birçok kişinin yaralanmasına neden oldu. Çok sayıda havai fişek kullanılması neticesinde çıkan olaylarda bazı işyerleri ve binalarda hasar oluştu.

Haarlem şehrinde havai fişekten yaralanan bir genç hayatını kaybetti. Uden'de 17 yaşında bir gencin ağır yaralanması ve Haags Medisch Centrum'da tedavi altına alınması, Den Bosch'ta bir yangında 2 yaşındaki çocuğun ağır yaralanması da yaşanan üzücü gelişmeler arasında yer aldı.

Amsterdam’da yeni yıl kutlamalarında çıkan olaylarda acil durum çalışanlarına havai fişek atarak kamu düzenini bozan kişiler gözaltına alındı. Den Haag ve Delft şehirlerinde polise havai fişekle saldıranlara müdahale edildi, Boxtel şehrinde bir işyeri havai fişekler nedeniyle hasar gördü.

Diğerlerinin yanı sıra Alphen aan den Rijn, Bedum ve Hedel'de Özel Harekat Birlikleri ME, işini yapabilmesi için itfaiyeye destek vermek zorunda kaldı. Huizen, Poortugaal ve Amsterdam'ın Batı bölgesinde ME, kar maskesi takan büyük gruplara karşı harekete geçti. Polise göre bu kişiler kasıtlı olarak polise saldırdı.

Polis yılbaşında en az 200 tutuklama gerçekleştirdi. Bu hafta içerisinde yeni gözaltıların olabileceği bilgisi paylaşıldı.

Belçika'da gözaltılar ve tutuklamalar gerçekleşti
Belçika'da, özellikle Brüksel ve Antwerpen'de, itfaiyeciler ve polisin müdahale etmesi gereken olaylar yaşandı.

Brüksel’de 251 itfaiye ve 412 ambulans müdahalesi gerçekleşti. Havai fişekler yüzünden bir belediye görevlisi, bir genç ve 7 yaşında bir çocuk yaralandı. Üç itfaiyecinin de patlatılan havai fişekler yüzünden tinnitus (Kulak çınlaması) sorunu yaşadığı belirtildi. Brüksel polisi, yılbaşı gecesi 206 kişiyi tutukladı. 

Antwerpen kentinde, 60 kişi gözaltına alındı. Özellikle Antwerpen'in Kiel bölgesindeki Sint-Bernardsesteenweg, Antwerp-Noord'daki Veldstraat, Berchem'deki Statiestraat ve Deurne'deki Lakborslei ve Bisthovenplein civarında, polis araçlarına havai fişek atıldığı belirtildi.

Gent'teki Muide bölgesinde, havai fişek yasağına uymayan 3 genç tutuklandı ve 4 kişiye para cezası verildi.
 
Batı Flandre'da ise yılbaşı gecesi nispeten sakin geçti. 

Almanya’da 3 kişi hayatını kaybetti
Almanya’nın farklı bölgelerinde kontrolsüz olarak havai fişek kullanan, 18 ila 22 yaşları arasındaki 3 genç hayatını kaybetti.

Bavyera eyaletine bağlı Cham bölgesindeki Eschlkam'da 18 yaşındaki bir genç, plastik bir borunun içine havai fişek atan genç patlamanın etkisiyle hayatını kaybetti. Koblenz'de de havai fi,şekten yaralanan bir genç kurtarılamadı. Üçüncü vaka ise Saksonya eyaleti Boxberg/Oberlausitz bölgesinde gerçekleşti. Yurt dışından satın aldığı havai fişeği kullanan 22 yaşındaki bir genç yaşamını yitirdi.

Berlin’deki yılbaşı kutlamalarında polis Neukölln ilçesindeki Arap vatandaşların yoğun olduğu Sonnenalle Caddesi'ni trafiğe kapattı. Neukölln semtinde düzenlenen havai fişek gösterisi sırasında çıkan yangında 5 huzurevi sakini dumandan etkilendi. Polisten yapılan açıklamaya göre, molotof kokteyli hazırlayan 9 kişi gözaltına alındı ve 11 molotof şişesine el konuldu.

Berlin'de polis, gece boyunca 390 kişiyi gözaltına aldı ve olaylarda 23 polis memurunun yaralandı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.