Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Başbakan Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Açıklamada Ruıtte’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını dilediği belirtildi.

Rutte Pazar günü yapılan ikinci tur seçiminin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesi üzerine  R. T. Erdogan tebrik ederim. . Kendisine önümüzdeki yıllarda başarılar diliyorum. Hollanda – Türkiye ilişkilerini güçlendirmeye ve dost ve müttefik olarak birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum.” şeklinde ifade kullanmıştı.

Almanya Başbakanı Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Berlin'e davet etti
Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Şansölye Olaf Scholz'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak seçim başarısı için kutladığı ve özellikle NATO'daki ortak müttefikler olarak Almanya ve Türkiye arasındaki yakın bağları vurguladığı belirtildi.

Açıklamada, her iki tarafın da hükümetler arası işbirliğine yeni bir ivme kazandırma ve ortak konular üzerinde erken bir aşamada mutabakata varma konusunda hemfikir oldukları kaydedildi.

Görüşmede, Almanya'nın diğer hususların yanı sıra Doğu Akdeniz, NATO ve Avrupa Birliği konularında Türkiye ile çalışma isteğinin yenilendiği ve bu amaçla Şansölye Scholz'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Berlin'e davet ettiği aktarıldı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.