Perakende zinciri Zeeman, Hollanda, Almanya ve Belçika’daki mağazalarında satılan çocuk ceketleri ve oyuncaklarını geri çağırdığını duyurdu. Firma geri çağrılan ürünlerin güvenlik koşullarını karşılamadığı ve çocuklarda boğulma riski yarattığını belirtti.

Belirtilen ürünlerin her üç ülkede de geri çağrıldığı ve tüketicilerin bu ürünleri kullanmaması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Mağaza zinciri, yaşanan bu durumdan ötürü tüm müşterilerinden özür dileyerek, müşteri güvenliğini sağlamak adına gereken her türlü önlemi aldığını belirtti. Zeeman; müşterilerin sağlığı ve güvenliği açısından söz konusu ürünlerin en kısa sürede iade etmeleri çağrısında bulundu.

Geri çağrılan ürünler ve özellikleri
Çocuk ceketleri
Söz konusu çocuk ceketlerinin çıtçıtlarında sorun olduğu ve bazı kısımlarının koptuğu, kopan parçaların yutulması durumunda boğulma riski oluşturabileceği belirtildi.

Ceketler 12 Ocak 2024 ile 20 Mart 2024 tarihleri arasında, 49208 ürün numarasıyla satıldı.

çocuk ceketi

Oyuncak arabalar
Geri çağrılan oyuncak arabalar özellikle tekerlek ve pencere kısımlarından küçük parçaların kopması sonucu boğulma riski oluşturmakta.

Oyuncaklar 22 Şubat 2024 ile 15 Nisan 2024 tarihleri arasında, 66736 ürün numarası ile satıldı.

Almanya’da ortopedi ameliyatlarının yüzde 88’i gereksiz yere yapılıyor Almanya’da ortopedi ameliyatlarının yüzde 88’i gereksiz yere yapılıyor

Oyuncak araba

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.