Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı şubeler düzenlenecek geleneksel kermeslerle vatandaşları yine bir araya getiriyor. Her yıl ilk ve sonbahar aylarında yapılan kermesler ziyaretçileri Türk Kültürü ve Türk lezzetleri ile buluşturuyor.

Ailelerin bir araya gelip kaynaştığı kermesler aynı zamanda, çocukların eğlendiği ve geleneklerin yaşatıldığı bir ortam sunuyor. Hafta sonları ve resmi tatillerde yoğun ilgi gören kermeslerde, ziyaretçilere Türk mutfağının en güzel örnekleri ve yöresel lezzetler sunuluyor.

Kermeslerde lezzetli yemeklerin yanı sıra katılımcıların Türk kültürüne dair zengin bir deneyim yaşayabileceği el sanatları, geleneksel oyunlar ve çeşitli gösteriler de yer alıyor. 

Hollandalı gurbetçinin karıştığı kazada ölü sayısı 3’e çıktı Hollandalı gurbetçinin karıştığı kazada ölü sayısı 3’e çıktı

Şenlik havasında geçen kermeslere esnaflar ve iş insanlarının da desteği bulunuyor. 

HDV bu yıl düzenlenecek olan kermeslerde emeği geçen gönüllüler başta olmak üzere hayırsever iş insanları ve esnaflara teşekkür ederken, Hollandalı, Türk, Faslı fark etmeksizin tüm vatandaşları kermeslere katılmaya, bu keyifli atmosferi yaşamaya davet etti.

Kermes tarihleri camilerin ve HDV’nin sosyal medya hesaplarından ve afişlerle duyuruluyor.

Kermeslerin tarih ve yerleri hakkında bilgi için diyanet web sitesi ve HDV facebook hesabının yanı sıra camilerin sosyal medya hesaplarını da ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş