Avusturya'da bu hafta okulların tatile girmesiyle birlikte, binlerce kişi yurtdışına tatile gitmek için hazırlıklarına başladı. Özellikle Belçika, Hollanda, Fransa ve Almanya’dan memlekete doğru yola çıkacak gurbetçilerimiz, Avusturya yollarında yoğun trafikle karşılaşabilir.

Avusturya'da bu hafta sonu itibariyle Karintiya, Yukarı Avusturya, Salzburg, Steiermark, Tirol ve Vorarlberg eyaletlerinde okullar yaz tatiline giriyor. Ayrıca Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya 8 Temmuz’da ve Hollanda’da da Zuid Holland bölgesinde 6 Temmuz’da yaz tatili başlıyor.

Avusturya Araba, Motor ve Bisikletçiler Derneği (ARBÖ), hafta sonu yola çıkacaklara otoyollarda büyük trafik yoğunluğu olacağı uyarısında bulundu. 

ARBÖ açıklamasında Cuma günü akşam saatlerinden itibaren, özellikle Türkiye, İtalya, Slovenya ve Hırvatistan rotalarında yoğunluk yaşanacağı belirtildi. Trafikteki yoğunluğun cumartesi günü daha da artacağı tahmin ediliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da garip olay: İtfaiye merkezi çıkan yangında küle döndü Almanya’da garip olay: İtfaiye merkezi çıkan yangında küle döndü

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş