Tatil sonrası Türkiye’den ikamet ettikleri ülkeye dönmek için Slovakya’dan geçen gurbetçi aile, D2 karayolunda kaza yaptı. Kazada araçta bulunan 48 yaşındaki Günay Çapın olay yerinde hayatını kaybetti. Almanya Hamburg'da ikamet eden aileden 4 kişi yaralandı.

Kaza Cuma sabahı saat 07:00 sularında Slovakya'dan Çekya istikametine giden D2 Karayolu Kúty köyü civarında gerçekleşti. İçerisinde beş kişilik gurbetçi ailenin bulunduğu araç, sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle önünde ilerleyen tıra arkadan çarptı. Araç çarpmanın da etkisiyle savrularak takla attı ve şarampole yuvarlandı.

Kaza yapan ailenin yakınlarına ulaşan Sılayolu.com sitesinde yer alan haberde, devrilen araçta bulunan anne Gülsüm Çapın'ın (40) ağır yaralı olarak ve oğulları Yasin (12) ile Hamza Çapın (5) ve kızı Zeynep Çapın’ın (10) hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Yerel basında kaza ile ilgili verilen haberlerde tır şoförünün kaza sonrası derhal yardım ekiplerini aradığı ve yaralılara yardım etmeye çalıştığı belirtildi. 

Olay yerine ambulans ekipleri yarlılara yardım ederken, bilinci yerinde olan ancak ağır yaralanan Gülsüm Çapın ambulansla hastaneye kaldırıldı. D2 karayolu bir müddet trafiğe kapatıldı. 

Bratislava polisi kaza ile ilgili yaptığı açıklamada, tır şoförünün vakit kaybetmeden yardım ekiplerine haber verdiği, buna karşı yoldan geçen diğer sürücülerden yardım eden kimse olmadığını belirtildi,. Polis “yaralı çocuklardan biri yol kenarında oturarak yardım beklediği halde kimse yardım etmemiş” şeklinde ifade kullandı. 

Polis tır şoförünün alkol testinin negatif çıktığını, kazanın nedenlerinin araştırıldığını kaydetti.

slovakya kaza 01slovakya kaza 04slovakya kaza 03slovakya kaza 02

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Bratislava Polisi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş