Şubat ayında yaşanan depremlerde 50 binden fazla insan hayatını kaybetti. Türkiye’de 80.000'den fazla bina yıkıldı veya ciddi şekilde zarar gördü, on binlerce insan evsiz kaldı. Suriye'de de durum benzer şekilde kötü. Giro555, şuana kadar toplanan 124,5 milyon euronun 1 Mart 2025'e kadar harcanmaya devam edeceğini ancak ileriki dönemlerde de yardıma devam etmek amacıyla, bağış kampanyasının yılsonuna kadar devam etme kararı alındığını açıkladı. 

Elde edilen bilgilere göre depremden sonraki ilk aylarda 32 milyon euroluk bir yardım miktarı acil yardım için ayrıldı. Bu kısım daha çok geçici barınaklar, içme suyu ve temiz tuvaletler gibi ihtiyaçları karşılamak için kullandı. Ayrıca hijyen kitleri, kışlık giysiler ve battaniyeler dağıtıldı. Giro555 bağışların bir kısmının doğrudan kurbanlara ulaştırıldığını belirtti.

Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (Birlikte Çalışan Yardım Organizasyonları Vakfı) tarafından yapılan son açıklamada bundan sonraki dönemde önceliğin, bölgenin yeniden inşası ve onarım çalışmalarına verileceği belirtildi. 

Kampanya başkanı Michiel Servaes, konu ile ilgili olarak, "Yaklaşan sert kışla birlikte, acil yardımları sürdüreceğiz, ancak aynı zamanda bir sonraki aşamaya odaklanacağız. Bu aşamada, binaların onarılması veya ekonomiye yatırım yapılması gibi, bölgeye yeniden bir gelecek perspektifi kazandırmak için gereken konulara çalışılacak, böylece ekonomi yeniden canlanacak.” şeklinde ifade kullandı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş