Meksika’nın kuzeydoğusundaki bir kırsal hastanede sezaryenle dünyaya gelen bir bebek milyonda bir ihtimal görülebilecek bir anomali ile doğdu. İsmi açıklanmayan kız bebek 6 cm uzunluğunda bir kuyrukla dünyaya geldi. Doktorlar tüm incelemelerin sonunda kuyruğu küçük kızın bedeninden cerrahi müdahale ile çıkarttı.

Journal of Pediatric Surget’te belirtilene göre, çocuğun daha önce radyasyona maruz kalma öyküsü veya hamilelik sırasında enfeksiyon öyküsü bulunmuyordu. Bebeğin ebeveynleri de 20’li yaşlarında ve sağlıklı kişiler olduğu belirtiliyor.

Sezaryenle dünyaya gelen bebeğin kuyruğu yaklaşık 6 cm uzunluğunda ve 3 ila 5 mm arasında değişen bir yarı çapa sahip. 

Doğum sonrasında kuyruğa benzeyen yapının saç ve deriyle kaplı olduğunu fark eden doktorlar, çekilen röntgen fotoğraflarını incelediğinde kuyrukta herhangi bir anormalik veya kemik yapısı bulgusu bulamadıklarını belirtiyor. 

Başka bir değişle bu durum; kuyruğun zamanla vücuttaki tüm kullanımlarını yitirmiş bir apendiks anlamında işlevsiz bir kuyruk olmadığını, aksine “gerçek bir kuyruk” olduğu anlamına geldiği anlamını taşıyor. Doğumu yaptıran doktorlarda kuyruğa baskı uygulandığında bebeğin ağlamaya başladığını belirtiyor. 

Bebek yaklaşık iki aylık olduğunda durumu bir pediatri ve genel cerrahi ekibi tarafından tekrar değerlendirildikten sonra gerekli cerrahi müdahale gerçekleştiği belirtiliyor. 

Bir insanda kuyruğun nasıl ortaya çıkabileceği hala bilinmiyor. Bununla birlikte, Doktorlar vakayı "Son derece nadirdir" şeklinde tanımladığını yazıyor ve dünyada şimdiye kadar yalnızca kırk 'gerçek kuyruk' vakası bildirilmiş olduğunu belirtiyor.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.