Geçtiğimiz hafta Türkler ile PKK yandaşları arasında yaşanan olaylar ve Gent şehrinde bazı işyerlerine yapılan saldırılardan sonra Belediye, şehrin 7 bölgesinde toplanma yasağı uygulamaya başladı. Yasağın ne zaman son bulacağı henüz bilinmiyor.

Belçika'nın Limburg eyaletindeki Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren'de gerçekleşen Nevruz kutlamaları sonrası PKK sempatizanlarının kışkırtmaları sonucu başlayan gerginlik ve olaylar Gent şehrine de sıçradı. Hafta içerisinde 3 işletme saldırıya uğradı. Polis olayın arkasında Türk gruplarının olup olmadığını araştırıyor. 

Bu olaylar nedeniyle Gent Belediye Başkanı Mathias De Clercq şehrin 7 bölgesinde sokakta toplanma yasağı getirdi. Perşembe günü, 28.04.2024 tarihinde yürürlüğe giren uygulamaya göre şehirde belirlenen bölgelerde 21:00 ile 05:00 saatleri arasında 9 ve daha fazla kişinin bir arada durmasına izin verilmeyecek.

Gent Polisi, yasağın uygulanacağı bu bölgelerde daha sıkı kontroller sağlayacak:

  • Jozef II-straat
  • Gençlik Evi El Paso (Rabot)
  • Bevrijdingslaan
  • Van Ryhovelaan
  • Meulestedesteenweg
  • Sleepstraat

Dok Noord

Söz konusu bölgelerde grup halinde toplananlara 500 euro para cezası uygulanacak. Reşit olmayanlar bu ihlali yapmaları durumunda ise 175 euro ceza ödemek zorunda kalacaklar.

Leuven’da trafikte telefon kullanan 515 sürücünün ehliyetine el konuldu Leuven’da trafikte telefon kullanan 515 sürücünün ehliyetine el konuldu

Belediye tarafından yasakla ilgili yapılan açıklamada önlemlerin, toplumun güvenliğini sağlamak ve gerginliği kontrol altında tutmak amacıyla alındığı belirtildi.

Toplanma yasağı uygulamasının ne zamana kadar süreceği ise bilinmiyor. Belediye Başkanının Belediye Meclisine gönderdiği kararda, ortamın sakinleşmesi halinde yasakların gevşetilebileceği ve tam anlamı ile durulduğu zaman ise kaldırılabileceği notu düşüldü.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.