Gent Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kalaz, Gent Belediyesi'nin karşı karşıya olduğu bütçe açığını kapatma yöntemine sert tepki gösterdi. Koronavirüs pandemisi ve Ukrayna krizinin etkileri altında Gent'in 2022 yılında 54 milyon euro bütçe açığı verdiğini belirten Kalaz, bu durumun Aralık 2022'ye kadar 25 milyon euro daha arttığını vurguladı. 

Schaarbeek'te gece alkol satışı yasağı getirildi Schaarbeek'te gece alkol satışı yasağı getirildi

Bütçe açığının kapatılması için belediye yönetiminin uyguladığı politikaları eleştiren PVDA’lı meclis üyesi, Gent'te hemen hemen her şeye zam yapıldığını ifade etti.
 
Kalaz Sonhaber.eu'ye yaptığı açıklamada, "Emlak vergisi, araç park ücretleri, müze girişleri, spor etkinlikleri ve resmi işlemlerde yaşanan zamlar, vatandaşın cebini doğrudan etkiliyor. Ancak en büyük yük memurların omuzlarına yüklendi. 300 memurun emekli olması sonrası bu pozisyonların doldurulmaması kararı, mevcut çalışanlar üzerindeki iş yükünü artıracak," dedi. 

Kalaz, Gent Belediye Başkanı'na yönelik eleştirilerini de dile getirerek "Koronavirüs pandemisi sırasında her akşam saat 20:00'de balkonlardan çalışanları alkışladık. Şimdi ise onların işlerinden olmasıyla karşı karşıyayız. Belediye yönetiminin maaş kesintisi gibi kısıtlamalar yapması gerekiyor. Özellikle yüksek maaşlı yöneticilerin örnek teşkil etmesi beklenirken, bu konuda herhangi bir adım atılmadı," ifadelerini kullandı. 

Kalaz'ın eleştirileri, belediyenin bütçe açığını kapatma yöntemleri üzerine odaklanıyor. Ayrıca, Gent Belediyesi'nin saatte 1200 araç kontrol edebilen ve park ücreti ödemeyen araçları kontrol etmek için yapılan 280.000 euroluk yatırımını da eleştirdi.

Haber ve Fotoğraf : Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.