Reuters haber ajansının verdiği haberde, ABD, İsrail ve Mısır'ın Gazze Şeridi'nin güneyinde yerel saatle sabah 9'da başlayacak bir ateşkes üzerinde anlaştığı kaydedildi. 

Mısırlı iki güvenlik kaynağı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mısır, İsrail ve ABD'nin Refah sınır kapısının yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde güney Gazze'de ateşkesin başlaması konusunda anlaştığını söyledi.

Sınır geçişinin Hollanda saati ile 16.00'ya kadar açık kalacağı belirtildi. Ateşkesin de birkaç saat sürecek olması bekleniyor, ancak bu ateşkesin tam olarak ne zaman sona ereceği hala belirsiz.

Ateşkesle ilgili İsrail ordusu ve İsrail'deki ABD Büyükelçiliği'nden herhangi bir yorum yapılmadı. Hamas'ın yetkililerinden de açıklama gelmedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş