Gent Fi,listin Koalisyonu Gazze’de İsrail-Filistin çatışmasında hayatını kaybeden 25 den fazla Filistinliler için bir anma töreni düzenlendi. Anma töreninde sembolik olarak 250 çift ayakkabı Stadshal'in altına yerleştirildi.

Unicef ve Filistin Sağlık Bakanlığı'nın raporlarına göre, çatışmalarda şu ana kadar yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşan, 25 bin 700'den fazla Filistinli hayatını kaybetti, 63 in 740'tan fazla Filistinli yaralandı. Öldürülen çocuk sayısının en az 8 bin 500 olduğu tahmin ediliyor. 

Etkinliğe katılan PVDA Gent Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kalaz; “7Ekim'den bu yana, Gazze'de Filistinlilere karşı soykırım aralıksız devam ediyor. Bu süre zarfında, Gazze'de 25 binden fazla kişi hayatını kaybetti, bunların en az 13 bini kadın ve çocuk. Belçika hükümeti ateşkes çağrısında bulunuyor, ancak Belçika üzerinden İsrail'e ulaşan silahların bu korkunç şiddeti sürdürmesine izin veriyor. Bu nedenle, Belçika üzerinden İsrail'e silah ihracatının derhal durdurulması için yüzlerce diğer şikayetle birlikte başvuruda bulunuyoruz. Gent Filistin Koalisyonu'nun takdire şayan bir girişimi de destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Katılımcılar, derhal ve sürdürülebilir bir ateşkes çağrısında bulundu. 

Gent'teki Filistin Koalisyonu, çeşitli organizasyonlar tarafından desteklendi. Gent polisi etkinliğe yaklaşık 200 kişinin katıldığını ve herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtti.

Gent'teki Filistin Koalisyonu, İsrail'in sömürgeci savaşına karşı sürekli ve adil bir çözüm için bir araya gelen yerel organizasyonlardan oluşuyor. Koalisyon, Gazze'de derhal ve sürdürülebilir bir ateşkes, Filistinlilere yönelik soykırımın ve etnik temizliğin sona erdirilmesi, tüm ilgili taraflarca uluslararası insani hukukun sağlanmasını, İsrail'in yasa dışı yerleşimlerinin ve ayrımcılık rejiminin sona erdirilmesini, politik tutsakların ve rehinelerin serbest bırakılmasını ve Filistin halkı için kendi kaderini tayin hakkını talep ediyor.

Koalisyon, Gent şehir yönetiminden bu hedefleri gerçekleştirmek için destek istiyor ve şehir iletişiminde İsrail-Filistin çatışmasının doğru bir şekilde temsil edilmesini talep ediyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Anderlecht'te bir mahalleye yabancıların girişi yasaklandı, tüm şehirde alkol yasağı getirildi Anderlecht'te bir mahalleye yabancıların girişi yasaklandı, tüm şehirde alkol yasağı getirildi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.