Fransa, İstanbul Beyoğlu'ndaki konsolosluğunu dün aldığı bir kararla kapattı. İstiklal Caddesi'nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu'na gidenler, binanın kapısına asılan "Geçici bir süreliğine kapalıdır, anlayışınız için teşekkür ederiz" yazısıyla karşılaştı. Konsolosluğun güvenlik gerekçesiyle kapatıldığı belirtildi.

Fransız Konsolosluğu’nun kapatılmasının ardından, Pierre Loti Fransız Lisesi yönetimi de velilere gönderdiği yazılı bir açıklama ile lisenin Beyoğlu’ndaki kampüsünün Perşembe ve Cuma günü güvenlik sebebiyle kapalı olacağı bilgisini paylaştı.

Velilere gönderilen yazıda “Mevcut güvenlik bağlamında ve diplomatik merciiler ile bağlantılı olarak Beyoğlu Yerleşkesi 2 ve 3 Şubat günleri kapalı olacaktır.” ifadelerine yer veren okul yönetimi, Tarabya yerleşkesinin açık kalacağını ve Cuma günü durumun gelişimi hakkında tekrar bilgi verileceğini kaydetti.

Almanya, Hollanda ve İngiltere konsolosluklarını kapattı
İsveç’in başkenti Stockholm’de 21 Ocak günü Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an yakan aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın çirkin eyleminin ardından Danimarka ve Hollanda’da benzer eylemler yaşandı.

Kur’an’a karşı yapılan bu saygısız eylemlerin ardından, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bazı Avrupa ülkelerinde İslam karşıtı, yabancı düşmanı ve ırkçı nitelikteki eylemler ve terör örgütü iltisaklı gruplarca Türkiye karşıtı propaganda gösterilerinde artış meydana gelmesi nedeniyle Avrupa ülkeleri için seyahat uyarısı yaptı.

Yaşanan tüm gelişmelerin ardından, Almanya, Hollanda ve İngiltere’nin İstanbul’daki Başkonsoloslukları güvenlik gerekçesi ile geçici süreliğine kapatıldı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.