Fransa'nın başkenti Paris'teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında silahlar patladı. Fransız medyasında yer alan haberlere göre açılan ateş sonucu üç kişi hayatını kaybederken, biri ağır olmak üzere dört kişi yaralandı.

Paris polisi, Rue d'Enghien'de meydana gelen saldırıda 69 yaşındaki saldırganın yakalandığını açıkladı. Saldırının arkasındaki neden ve zanlının terör bağlantısı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Fransız basınında çıkan haberlerde saldırganın rast gele ateş açtığı belirtildi.

Uluslararası basında yer alan haberlerde ise, saldırı sonrası yakalanan şüphelinin, 8 Aralık 2021'de Paris'te bir göçmen kampına kılıçla saldırdığı ve cinayet girişimiyle suçlandığı açıklandı.

Paris Savcısı Laure Beccuau, şüphelinin bu saldırıdan bir yıl sonra serbest bırakıldığını doğruladı. Şüphelinin niçin serbest bırakıldığı ise bilinmiyor.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bölgedeki görgü tanığı bir dükkan sahibi, "Tam bir panik yaşandı, kendimizi içeri kitledik" şeklinde ifade kullandı. Başka bir tanık ise yedi veya sekiz el ateş edildiğini ve sokakta kargaşa yaşandığını söyledi.

AFP'ye konuşan bir polis, "Saldırgan silahıyla birlikte yakalandı. Tehlike sona erdi. Şu aşamada saldırganın niyeti bilinmiyor" dedi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo polisi, saldırı sonrası hızlı müdahalesi nedeniyle övdü.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin saldırının düzenlendiği bölgede incelemelerde bulunacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.